Optimistseilerne på plass i VM og junior-Nordisk

De norske optimistseilerne som skal representere Norge i VM og Junior Nordisk Mesterskap (JNoM) er nå på plass i henholdsvis Cesme i Tyrkia og Mälaren i Sverige.

Publisert

STORT BILDE: Det norske VM-laget.

Kjetil Morken har sendt oss følgende rapport:

VM for Optimistjoller er et stort internasjonalt arrangement med 250 deltagere fra 53 forskjellige nasjoner og alle verdensdeler er representert. De fem seilerne som representerer Norge i VM er Aksel Jacobsen, Harald Fæste, Hermann Tomasgaard, Lars Johan Brotdtkorb og Magnus Andersen. Så langt har det vært måling, registrering og trening for de norske VM-seilerne.

40 norske optimistseilere deltar også for Norge i JNoM og deltagerne er likt fordelt på jenter og gutter.

Siden seilingen foregår på innsjøen Mälaren er det litt uvant for de fleste både på grunn av at det er svært grunt og at det er ferskvann. Det blir fort krappe bølger når det blåser opp og da treningen startet for de norske seilerne i går blåste det 8-12 m/s.

I dag var det noe mindre vind, men store trykkforskjeller og vindhull på banen. 147 seilere deltar i JNoM for optimistjoller. I tilegg er det også mange E-joller og Zoom8 med. Totalt deltar det 300 seilere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland.

Powered by Labrador CMS