Superdiesel på KNS
Superdiesel på KNS
Syntetisk diesel er klart som vann.
Syntetisk diesel er klart som vann.

Superdiesel på KNS

3. april åpner drivstoffpumpa på Dronningen, Bygdøy. Hrr vil det bli solgt syntetisk diesel fra ecofuel. Et drivstoff med spennende egenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Ecofuel produserer sitt syntetiske diesel i Sverige fra naturgass (Gas to liquid). Drivstoffet er klart som vann og helt svovel og giftfri. Det gjør det er meget godt alternativ for båtbruk, da dieseldyr er avhengig av svovel for å leve. Den syntetiske dieselen skal også ha mer energi, slik at du kan få mer effekt ut av motoren. Ecofuel hadde et forsøksprosjelt hos KNS i fjor med så gode tilbakemeldinger at de nå satser på full drift.

    XPO gruppen med sin flåte av X-41 benyttet seg av drivstoffet i fjor med gode resultater.

    Prisen er litt høyere enn vanlig diesel, men effektøkningen skal oppveie mye av prisforskjellen.

Verdens første

Stasjonen vil åpne igjen fredag 3. April og er klar til å ta i mot alle dieselbåter i den nye sesongen. Både seilbåter og motorbåter kan bruke stasjonen og den tar bankkort, VISA og MasterCard på  skimming sikker, kryptert  kortterminal.

Her er både KNS medlemmer og alle besøkende båtfolk hjertelig velkommen, dvs åpen for alle.

Stasjonen er også utstyrt med LCD panel med 30 språk slik at alle båtturister skal føle seg både hjemme hos EcoFuel KNSJ

 Vi gjør oppmerksom på at dette IKKE er biodiesel, men syntetisk diesel som kan brukes av alle. Dette er verdens første GTL marina, og en videreføring av fjorårets pilotprosjekt, skriver Marcus Rolandsen i Ecofule i en pressemelding til Seilas.

Også på Marienlyst

NRK-ansatte har hatt gleden av så bruke Ecofuel siden tidligere i vinter.

- Naturgassen er helt giftfri, og den fungerer helt fint som erstatning for vanlig diesel. Blandingsforholdet mellom ordinær diesel og GTL-diesel kan helt problemfritt varieres fra fra 0 – 100 prosent, forteller Pål Brynhildsen, gruppeleder for Bil- og Transportgruppen i NRK.

Ved å skifte til syntetisk diesel sparer man både mennesker og miljø for giftige utslipp.

- Sammenlignet med vanlig diesel, er mengden kreftfremkallende artikler redusert med 90 prosent i den syntetiske dieselen. Dieselen er helt svovel- og giftfri, i tillegg er den heller ikke brann eller eksplosjonsfarlig og 100 prosent biologisk nedbrytbar, fortsetter den ivrige gruppelederen.

- Hvis du er engstelig for at motoren skal ta skade av drivstoffet kan du ta det helt med ro. Leverandøren EcoFuel gir garanti ved motorskade som følge av drivstoffet, forklarer Brynhildsen.

Du finner mer info om Ecofuel her.