Over all seier til Landmark & Co i Dubai-Muscat Race

Landmarks L-43 kom sikret seieren i den spennende havseilasen under eksotiske himmelstrøk, men underveis ble båten oppbragt av iranske patruljefartøy

Publisert

Caus Landmark forteller til Seilas over telefon  fra Oman idag at han var strålende fornøyd med seieren der det var en ny TP52 som ga den tøffeste konkurransen i regattaen. Han bekrefter at det var mange utfordringer underveis, men at det var godt gammeldags seilerskjønn som gjorde utslaget. Mange seilskift og navigasjonsmessige utfordringer gjorde seilasen krevende til tross for sommerlig temperatur og behagelig vind.

Oppbragt av iransk patruljeskip

Underveis ble båten oppbragt av iranske pasruljefartøy ettersom det viste seg at man ved en anledning seilgte innenfor iransk territorialfarvann som strekker seg 14 nm til havs, ikke 12 som vi er vant med. - Det var ikke ubehagelig fordi mannskapet var hyggelige og korrekte. Men litt spesielt var det unektelig, sier Landmark.

Satser på seiling

Sultanen av Oman satser stort på seiling for å bygge opp turismen i landet og mandag blir det et enormt selskap med premieutdeling fra regattaen. - Dette får vi dessverre ikke være med på. Vi må seile båten tilbake, sier Landmark som opplyser at båten skal ligge ved Alinghis base i Ras Al-Kamaih. Landmark forteller også at Oman stilte med en 100 fots ny trimaran i regattaen. Den tok selvfølelig line honours, men nådde ikke opp på korrgert tid.

Powered by Labrador CMS