På vei inn i stillbeltet

Etterhvert som teten seiler seg inn i Doldrums komprimerer feltet seg og det gir nye mulighetere for dem som ligger bak

Publisert

Ericsson 4 får glede av ledelsen den har opparbeidet de siste dagene når nå båten er på vei inn i stillebeltet og feltet kommer brakfra med mer vind. Samtidig betyr løyingen at mannskapet nå får et pusterom etter nesten en uke med frisk slør og kaskader av vann på dekk. Vannmengdene har gjort det umulig å tørke tøy og lufte under dekk og stanken skal etter sigende nå nesten være uutholdelig.

Passeringen av stillebeltet nord for Australia innebærer mange av de samme utfordringene som seilerne er kjent med fra det tilsvarende stillebektet i Atlanterhavet. <forholdet mellom båten kan forrykkes på kort tid og lokale forhold med vind og tordenbyger spiller gjerne inn.

Den mest spennende posisjone befinner nok Green Dragon, lengst øst i feltet, seg i. Wouter Verbraak er kjent for å spille høyt og han har med skipper Ian Walker velsignelse lagt båten mye lenge øst i feltet enn konkurrentene. Det betyr at han kan få beholde vinden lengst, men det kan også bety at båten blir liggende igjen når de andfre får frisk vind i utkanten av beltet.

De øvrige fire båtene ligger nokså rett i rekke, og selv om avstanden mellom båtene kan endre seg, skal det mer tkil at noen får mulighet til å stikke fra feltet.

Etter en uke med temmelig stabile forhold, vi i hvert fall navigatørene nå få mye å gjøre igjen.

Posisjoner kl 0700 idag

1. E4    9587

2. Puma    +32

3. E3    +56

4. Telefonica Blue    +222

5. Green Dragon    +254

Powered by Labrador CMS