På vei mot første runding

51 båter har startet i Seapilot 2Star og er vel igang.

Publisert Sist oppdatert

– Denne gangen trenger vi flaks.

Det sier regattaens mestvinnende seiler gjennom tidene, Henning Hansen fra Drammen, og i det legger han at det tegner til å bli en Seailot 2Star med svært varierende forhold. Og så langt har det vært nettopp det, varierende forhold, og i skrivende stund ser det ut til at hele feltet samles i noe som kan kalles et vindhull ved Færder.

Regattaens første rundingsmerke er Tristeingrunnen ved Færder.

TRE KLASSER. Regattaen har tre klasser og de startet med en times forskjell fra morgenen i dag. Første start var klokka 09:00, og den foregikk i et ørlite vinddrag. Etter det har den frisknet noe – for nå altså å dø hen igjen ved Færder. Seilerne er omgitt av mange mørke skyer, og det er store lokale variasjoner.

Det er med andre ord utfordrende å finne det rette sporet som gir raskeste vei til mål – og finner man det, har man kanskje også litt hell med seg.

I TET. De minste båtene startet først, og tre lag har vært toenaangivende i teten. Det har vært Øystein Thorup og Lars Johansson i J/92-en JOLLA, Eilert Kamfjord og Mari Sveen i BLAAST (X-332) og Lars Petter Karlsen og Vidar Moe i SEAYOU.

Nå er imidlertiud feltet samlet i en eneste stor klump ved Færder.

FØLG REGATTAEN. Hele regattaen kan følges på internett, og de trackes ved hjelp av båtenes AIS-sendere om bord.

Se trackingkartet.

Fra Færder sak båtene fortsette til Persgrunnen – en stake utenfor den svenske vestkysten, de skal seile forbi Väderöarna og ned til staken Brofjordens Angjörning, der de skal runde og seile nordover igjen til Strömstad.

Der får de fire timers pitstop, før de påny legger ut på 2. etappe som går til Jomfruland og derifra tilbake til mål på Skjæløy via Færder. Tilsammen er dette en distanse på 220 nautiske mil.

NYHETER HELE VEIEN. SEILmagasinets reportere vil gjennom hele regattaen spe på med nyheter, kommentarer, bilder og film. Dessuten finner du etter hvert også resultatene på regattaens nettside.

Her følger du nyhetene fra Seapilot 2Star.

Slik så det ut i starten for de største båtene.