På vei til Marstrand

Volvo-flåten la i ettermiddag ut fra Galway på vei til Marstrand. - Vi får frisk vind fra start, sier Aksel Magdahl til Seilas

Publisert

Det ble hjemmefavoritten Green Dragon Team som fikk den beste starten dra Volvo Ocean Race i ettermiddag la utpå den åttende etappen, den 1250 nm lange  etappen til Marstrand der båtene er ventet førskommende onsdag. Sammenlagtlederen Ericsson 4 tok over ledesen på den innlagte runden i bukten utenfor Galway før kursen ble lagt mot den engelske kanalen. Ericsson 3 lå da nest sist i feltet, med bare Delta Lloyd bak seg.

Gunstig for Ericsson

- Forholdene kommer nok til å være gunstige for oss i begynelsen av etappen, sa Aksel Magdahl til Seilas for start. En frisk slør vil ta båtene til sørvestspissen av England og kanalen på rekordtid, før det løyer og det kan bli kryss mot Holland. Hert er et innøagt en kort runde utenfor Hook van Holland, til ære for de nederlandske seilerne i regattaen, blant dem vår venn fra Majorstuen Wouter Verbraak.

- På vei nordover an det bli østlig og skiftende vind, sier Magdahl som imidlertid er varsom med å spå så kangtt frem ti tid som til over helgen.

Kamp om 2. plassen

Torben Grael og laget hans på Ericsson 4 har i realiteten avgjort årets Volvo Ocean Race. Med 13 poeng til gode på Telefonica Blue er det kun en matematisk sjanse for at båten ikke kommer til å vinne regattaen. Da må i så fall Telefonica Blue vinne alle de gjenstående etappene og Ericsson må ha 11 poeng eller mindre. Det vil si to 5. og en 4. plass, samt et Teleblue vil måtte slå E4 i inport regattaen i Stockholm. Det anser vi som lite trolig.

Foruten gode enkeltplasseringer er det nå bare 2. plassen det er realistisk å kjempe for. Her er det helt åpent, ett poeng skiller Teleblue og Puma.