Påmeldingene renner inn til Shetland Race

Deltakerantallet i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008, nærmer seg 50. Halvparten stiller i klassen for doublehanded, sier regattasjef  Andrè Farstad.

Publisert

Det er under tre uker til starten av Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008 går fra Marstein Fyr utenfor Bergen, og så langt er 48 båter klare for Nordsjø-klassikeren. Regattakomiteen har hele tiden satt seg som mål å få med over 50 båter. Nå ser det ut til at de skal klare det.

-   Vi nærmer oss den gamle storhetstiden da 60-70 båter seilte over til Lerwick i Shetland Race. Det er et par båter som vi har snakket med som ikke har meldt seg på ennå, sier Andrè Farstad.

Påmeldingslisten er i år som i fjor preget av mange doublehanded seilere. Det er nå 22 båter med bare to personer om bord i hver båt som er klare for å teste ut sin utholdenhet, navigasjonskunnskaper, vennskap og ikke minst evnen til å holde regattanerven oppe i nesten 200 nautiske mil i et strekk. Nesten halvparten av doublehanded deltakerne seiler også utholdenhetsprøven 1000Mile Race. 1000 Mile Race har i år også en ekstra stopp over i Newcastle.

I klassen med fullt mannskap er det nå 26 deltagende båter og selv om det er en overvekt av båter fra Bergens området, er det også mange som har seilt langt for å være med på regattaen.

Øivind Lystad skal seile sin Elan 37 Pia2 fra Kristiansund til Marstein før han kan starte. Terje Turøy, Moss Seilforening, i Patos, en Comfort 34,har også seilt langt for å være med å kjempe om heder og ære i Nordsjøen.

Starten på Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008 går onsdag 18. juni klokken 13.00 fra Marstein Fyr utenfor Bergen. Etappen over til Lerwick på Shetland er 180 nautiske mil og det er fritt løp

Powered by Labrador CMS