Åpner for påmelding til Nordsjøklassiker

Det tok ikke lang tid fra påmeldingen åpnet til at første båt hadde meldt seg på til Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2009.

Publisert

Det vanker premier til de som melder seg på blant de første. Det ble Sigurd Boasson, RAN Seilforening, som ble den første som meldte seg på til Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2009. Han seiler som vanlig sin X-99 ved navn LNX. De siste dagene har han også fått følge av Knut Aksel Asp i Adrenaline, Beneteau Oceanis 50 og Eirik Larsen og Olav A. Bu som skal seile Minien Anemoi i Doublehanded klassen i år igjen.

Erfaren.

Boasson er en erfaren Shetlandsfarer og har seilt regattaen seks ganger. - I år måtte vi dessverre bryte på grunn av problemer med VHFen, men til neste år skal ny VHF på plass slik at sikkerheten er på topp - og da skal vi fullføre, sier Boasson, og fortsetter; - Dette er jo den lengste havseilasen på Vestlandet og det er noe eget ved å starte fra et sted, krysse et hav og komme til et nytt land på egen kjøl. Dessuten er der alltid moro å være på Shetland. Han har mange gode minner fra Nordsjøklassikeren. I 2005 logget de 19,9 knop med X-99en på returen til Bergen. Da vant de både returen og klassen. Siden han var den første til å melde seg på får han en Regatta Freesafe Inflatable Lifejackets med sikkerhetsline som påmeldingspremie. Det er en premie som går til alle de 20 første påmeldte båtene.

Tett på sommeren.

I 2009 blir det start fra Marstein Fyr utenfor Bergen den 24. juni klokken 13.00. - Det betyr at alle de doublehanded seilerne som seiler Watski Skagerrak TwoStar også har mulighet til å få med seg et ekte nordsjøeventyr med bare to mann om bord. Det er bare til å komme seg over til Vestlandet etter målgangen på Hankø, sier Andrè Farstad, regattasjef i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2009 Regattaen blir også i år en del av 1000 Mile Race som starter fra Nederland 14. juni.

Powered by Labrador CMS