SEILmagasinet Shorthanded-ranking

Radarpar har inntatt toppen
Radarpar har inntatt toppen

Radarpar har inntatt toppen

Radarparet Simen Løvgren og Rune Aasberg har inntatt toppen av shorthanded-rankingen etter Kr. Himmelfart-regattaene.

Publisert Sist oppdatert

Med 4. plass i Helly Hansen Skagen Race med Class 40-en SOLO, har Simen Løvgren fra Asker trygget ledelsen på SEILMagasinet Shorthanded-ranking, mens Rune Aasberg fra Bundefjorden har klatret opp på annenplass. Dermed inntar duoen som har internasjonale ambisjoner innen shorthanded-seiling, for første gang de to første plassene på den norske rankingen.

NED PÅ 3. PLASS. Mannen som har måttet vike plassen, er Jørund Fjøsne fra Stord. Han var i aksjon på Kr. Himmelfarts andre regatta, Huftarøy Rundt i regi av Os Seilforening, men en 5. plass der ga ikke nok poeng til holde Aasberg bak seg. Vinner av Huftarøy Rundt ble Harald Matland fra Nordhordland, som med det trygget 11. plassen på rankingen.

IVRIGE I ØST. De syv som ved inngangen til sesongen lå på de syv første plassene og 11 av de 15 beste på rankingen, var alle i aksjon i årets første regattaer, og det kan vel tolkes dit hen at de ikke har tenkt å gi bort posisjonene sine med det første. Resultatene i HH Skagen Race og Huftarøy førte til innbyrdes rokkeringer. De som klatret på listen blant dem var foruten Rune Aasberg, Per Ottar Skaaret, Asker, Elling Rishoff, Asker og Morten Wergeland Brekke fra Bærum.

Den som klatret aller mest på rankingen, var Ludvig Daae, som i shorthanded-sammenheng seiler for Fredrikstad Seilforening. Fra en plassering langt nede på flerehundre-tallet gjorde han med seieren i HH Skagen Race et bygs opp til 31. plass. Også makkeren Einar Plathe Astrup fra Asker, som var uten poeng ved sesongstart,  kom inn blant de 100 beste i ett jafs – til 98. plass.

IVRIGE I VEST. Også de ledende seilerne på Vestlandet var ivrig etter å stille opp sesongens første tellende regatta. Hele 11 som var i aksjon i Huftarøy Rundt er nå inne blant de 50 beste på rankingen, der Harald Matland er den fremste med 11. plass. Pål Øyvind Holst og Bernt Svendsen, begge fra Bergen, følger tett etter på 13. og 14. plass.

ANNE HELDAL FORTSATT PÅ TOPP. Anne Heldal fra Røyken ligger fortsatt fremst blant de kvinnelige seilerne, selv om hun ikke seilte i noen av regattaene. Hun hadde et godt poengforsprang før sesongen. Nina Rosenlund fra Ran på plassen bak nærmet seg imidlertid forsiktig med en 9. plass i Huftarøy Rundt, men det er fortsatt langt opp til Heldal. Heldal ligger totalt på 12. plass, mens Rosenlund er nr. 36.

Heller ikke Anne Raangs fra Askøy seilte Kr. Himmelfart, men hun er fortsatt 3. best blant kvinnene med 48. plass totalt. Ni kvinner er inne på listen blabnt de 100 beste.

Du finner hele rankingen på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. (Pilene som viser bevegelse opp eller ned fra forrige oppdatering stemmer dessverre ikke helt ved denne oppdateringen).