Segelbåtdagarna

RC: Magnus Kullberg på brygga på Henån med en av modellbåtene som er sluppet fri.
RC: Magnus Kullberg på brygga på Henån med en av modellbåtene som er sluppet fri.

Radiostyrte seilbåter på ville veier

Yacht Center Orust i Henån i Sveriga vil ha oppmerksonhet, og går nye veier.

Publisert Sist oppdatert

Finner du en radiostyrt modellseilbåt, så får du radiokontrollen også, om du tar turen til Henån 28 og 29 mai. Da arrangeres Segelbåtdagarna, en flytende utstilling som kan bli vårens svar på Oppna Varv.

– I gamle dager ble flaskepost brukt til kommunikasjon. Vi bruker samme ide, og sender ut radiostyrte seilbåter med budskap om arrangementet, forklarer Magnus Kullberg som har ideen til markedsføringstiltaket.

I øst og vest

Selgere av seilbåter i Sverige er blitt enige om å ikke delta på innendørs utstillinger. I stedet skal de satse på å vise båtene på vannet, noe som er langt billigere. Segelbåtdagarna blir ikke bare holdt i på Henån på Orust. Også på Gustavberg utenfor Stockholm vil det blir vist frem seilbåter denne dagen. 

Kom å prøv

På Henån ønsker de å bygge opp et senter for seiling på den svenske vestkysten. Det skal være mulig å komme å prøve seiling i alt fra små joller til i store båter.

Radiostyrte seilbåter er også en del av seilsenteret, og har du funnet en slik, så får du en wildcard til å bli med å konkurrere under Segelbåtdagarna.

– Sjansene for at en slik radiostyrt seilbåt finner veien opp Oslofjorden er ganske stor, forteller Bernt Lindquist til Seilas. 

Så ser du en modellbåt på ville veier, så vet du nå hvorfor.