Railey og Sanderson årets seilere
Railey og Sanderson årets seilere

Railey og Sanderson årets seilere

Det internasjonal Seilforbundet ISAF og Rolex annonserte idag under den årlige kongressmiddagen vinnerne av ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards for 2006.

Publisert

Ved dagens prisutdelingsseremoni i Helsinki delte America´s´Cup veteranen, kommentatoren og journalisten Gary Jobson ut trofeene for beste seilerprestasjoner i tidsrommet 1 september 2005 og 31 august 2006. Railey fikk trofeet for sine mange internasjonale triumfer i den nye OL jolla for kvinner, Laser Radial, og Sanderson for sin dominans med TEAM ABN AMRO i Volvo Ocean Race.

Paige Railey fra Florida ble i år noninert for andre år på rad, men ifjor ble Ellen MacArthur for sterk. Railey som stadig bare er 19 år gammel har også alle muligheter til å bli nominert igjen. Siden Laser Radial be valgt til OL båt for to år siden har hun vært nesten like suveren som Siren var det i E-jolla. I slutten av 2005 sesongen vant Railey Volvo Youth Sailing ISAF World Championship i Korea og bare få uker senere VM i Laser Radial i Brazil. Railey startet 2006 sesongen med seire i Hyeres og under ISAF World Sailing Games i Østerrike før hun møtte motstand og seilte noe under par både i EM og VM for klassen. I Prøveregattaen for OL i Qingdao i august var hun imidlertid tilbake for fullt der hun vant sammenlagt.

- Dette kommer nesten som et sjokk, sier Paige Railey. Jeg trodde virkelig ikke jeg hadde noen sjanse til å vinne og var egentlig mest glad for bare å bli nominert igjen.

Railey takker familien og treneren Kaj Glinkiewicz som har støttet hene, og treningspartneren Ben Paton og US SAILING for deres gode arbeide for seilerne.

Få har tidliigere i samme grad som Mike Sanderson's team på ABN AMRO ONE idominert i en jorden rundt seilas. Man må tilbake til Peter Blakes velmaktsdager for å oppleve noe lignende. Sanderson brakte en lavmælt, men likevel markert lederstil til laget og skåret ikke minst på forberedelsene der de bedre enn noen lærte å mestre den kompliserte og nesten skremmende VO70. ABN AMRO ONE vant alle portsett fra tre av de ni offshore strekkene og alle untatt to av syv havneregattaer.

- Jeg er utrolig beæret, sier Sanderson. Disse prisutdelingene er noe jeg har fulgt med stor interesse, og det å bli plassert i samme kategori som Russell Coutts er fantastisk, selv om jeg ikke selv føler meg i samme liga som ham.

Kong Konstantin som er ærespresident i ISAF og Rolex' Arnaud Boetsch sto for prisutdelingen.

De øvrige nominerte til ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards 2006 var:

Kvinner:

Mónica AZÓN CANALDA, Sandra AZÓN CANALDA and Graciela PISONERO CASTRO (ESP)

Dee CAFFARI (GBR)

Dorte JENSEN (DEN)

Helena LUCAS (GBR)

Daida MORENO (ESP)

Menn:

Peter GILMOUR (AUS)

Sébastien JOSSE (FRA)

Yves PARLIER (FRA)

Bruno PEYRON (FRA)

Powered by Labrador CMS