Rapport fra Starbåten

Den norske starbåten med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har vært igjennom en fin tre ningsperiode i Miami med et vellykket avbrekk under Key West Race Week i Melges 24. Her er seilernes rapport:

Publisert

Key West er overstått og nå starter Miami Olympic Classes Regatta. Key West Race Week var gøy og oppløftende for oss. Vi håper nå at det fortsetter denne uken her i Miami.

 

Vi har vært gjennom to regattaer og en treningsuke. Noen brikker faller på plass og nye treningsområder avdukes.

Med en kick start etter juleferien med to regattadager fikk vi ristet av oss ribbefettet og stilt hodene tilbake til arbeidsoppgaver. 35 Star-båter på linjen i en lokal regatta gjør at treningen holder høy kvalitet. Det ble gjennomført 5 race der vi hadde serien 14, 15, 9, 8 og 9. Det var tilfredsstillende å seile en jevn serie, men vi var ofte tett på teten og kjente at vi kunne være med helt oppe med litt flyt. Det viser at vi begynner å beherske båten og at vi kjenner hverandre bedre. Et slikt fundament er det vi trenger for videre jobbing.

Espen Stokkeland har i perioden satt fokus på å definere arbeidsoppgaver under regattaen, fart og samspill. For en mann å ha med i krigen! Alltid konstruktiv, åpen for diskusjon og kunnskapsrik om seiling og samarbeid. Sammen med Espen fikk vi opp farten på treningen og det føles deilig å parkere verdensmester Hamish Pepper på kryssen når man filer fart. Team Lodestar setter stor pris på at Espen har satt av denne tiden til oss - et viktig bidrag så tidlig i sesongen der vi foreløpig er uten trenerresursser. Godt å ha gode venner som stiller opp!

For å få mest mulig regattatrening og for å få innspill til hvordan LodeStar teamet kan jobbe med kommunikasjon, valgte vi å delta Melges24 regatta i Key West. Hva gjør vel bedre for selvfølelsen enn å hente hjem 3. og 1.plassen av seriens 1.dag sammen med noen av Norges beste seilere; Lars Horn Johannessen og Espen Stokkeland. Vi fikk kjenne på seiersfølelsen sammen og det er utrolig viktig å kjenne det som er bra av og til - da er det mulig....! Desverre ble det litt ujevne resultater resten av serien, men masse å lære om taktikk og veivalg for oss som kan ta med seg dette videre til Star. Med en respektabel 5.plass i et felt der 5 båter kunne vinne før den siste regatten, ble dette en serie som gav energi og mye læring.

I dag starter årets første World cup. Vi vet at vi har mye å jobbe med og gleder oss til å komme i gang. 67 båter er påmeldt og det blir minst like tøft som under det Nord-Amerikanske mesterskapet før jul. følg med her: www.rolexmiamiocr.org

Regner med dere smører ski og spiser Kvikk Lunsj hjemme - stå på, så sees vi hjemme om en drøy uke.

Eksklusive supportere:

·    Svein og Petter Fjellstad

·    Vidar Hansson

·    Carl Jansen

 

Leverandører:

·    One Communication

·    Quantum Sails

 

Carl Jansen blir den 3. eksklusive supporter på laget

Carl Jansen som kjøpte båten vi nå seiler har nå blitt med i konsortiet og det er fantastisk. Carl er frontfigur i Team Obnoxious hvor både Petter og Eivind har vært med mye.

Vi håper flere vil være med i konsortiet. Det er fortsatt plass til 5 supportere på laget.

Hilsen

Eivind og Petter

Powered by Labrador CMS