Rask sluttspurt i Færder'n

På morgenkvisten blåser det ti sekundmeter fra vestsørvest i Ytre Oslofjord, og det er stor spredning i feltet, som nå holder stor fart.

Publisert

«Fram XVI»  var første båt i mål i årets Færderseilas kl 02:23 i natt . Ti minutter etter fulgte «Camilla».

Deretter kom det en større pulje båter i mål ved fem-seks tiden i dag morges, deriblant de klassiske treseilerne, konkurrentene til Kongen i IRC-klassen, flere av flerskrogbåtene, ORC-klassen og de største båtene i LYS-klassen.

Lørdag morgen er likevel mange av årets Færderdeltagere fortsatt på vei mot mål. Vind fra vestsørvest gir stikk i skjøtet for båtene på vei ut, og slør på vei inn. Seilas’ reportasjebåt melder om en og annen spinnaker på vei inn ved Bolærne, men vinden er i skarpeste laget. 

Ved Færder fyr er sjøen grov med et par meters bølgehøyde, melder Seilas’ reportasjebåt. I havgapet har det denne morgenen vært glimt av sol, men nå styrter regnet ned. Vinden løyer litt, men fortsatt holder båtene høy fart.

– Det er stor spredning i feltet. De som fikk vinden først har fått store forsprang på konkurrentene. Nå er de taktiske manøvrene unnagjort. Det er trikkekjøring inn og ut fjorden. Båtene går i 10-12 knop. Enkelte surfer på de store bølgene ved Færder. Mange går innenfor Bolærne, melder redaksjonssjef Axel Fr. Nissen-Lie fra reportasjebåten.

Ille Moro, Ilusjon, Bonita og Blur er blant båtene som ved 10-tiden er på vei mot mål i Horten. De holder fem til syv knops fart innenfor Bastøya.

Følg båtene på vei til mål her på vår livetracking.

Powered by Labrador CMS