Raymarine 2Star

Lett vind og kryss for shorthandseilerne

Ikke noe stress for deltagerne av Raymarine 2Star. Disse leder klassen.

Publisert Sist oppdatert
TREGT: Feltet har brukt fire timer til Færder, men nå øker farten.

Det var lureføre under starten av Raymarine 2Star med 44 startende båter. Vannet var speilblankt under starten, men det var et lite trekk, noen ganger fra syd, andre mer fra vest. De fleste seilte ut på styrbord halser med kurs mot Struten. Det var ingen oppskrift på hva som var riktig. Båter som slo over på babord rett etter start fikk en innersving når vinden dreide vest, mens båtene som hold kursen sydover fikk et lite dytt på le baug av starten.

Sol og lett vind

Hovedfeltet ligge kl 14.30 mellom Færder Fyr og Svenner, og har tilbakelagt en distanse på 15 nautiske mil i løpet av fire timer, en snittfart på bare 3,5 knop. Om båtene holder samme snittfart helt til rundingsmerket ved innseilingen til Tvedestrand, så vil de ikke runde her før i morgen tidlig. Den meldte vinden fra sør har ikke kommet. Det blåser bare 2,1 m/s på Færder Fyr, men litt mer lenger syd. På Jomfruland er vindstyrken 3,8 m/s. Tross lite vind på Færder, er båtfarten ganske høy. Den ligger mellom 5-7 knop for de fleste.

Klasseledere

Det er fire klasser i Raymarine 2Star. Are Wiig-klassen, klassen for turbåter er det bare to. Her er det en duell mellom jentene Naustvik og Braaten i Albin Nova, mot Starheim / Jobling i Bavaria 33. Vavarian leder, men jentene, som gikk øst av Søstrene seiler fortere, 

I den minste racing/cruising-klassen er det nærmest dødt løp blant de fem første båtene. I skrivende stund leder Knudsen / Knudsen i First 34,7 side om side med Sollerud / Pharo i Bavaria Match 35.

I den største racing/cruising-klassen ligger de to Lanmark 43 først, etterfulgt av First 40. Skarsgård / Brunborg har en halv nautisk mil på Claus Landmark.

I Open-klassen er det Hertzberg / Sandberg i Elan 400 som leder. Båten har en ledelse på en nautisk mil over Tor Hove som seiler solo i sin Elan 350.

Du følger regattaen med tracking her.

LEDER: «Kraftkar» leder Open-klassen.