Regatta og folkefest

I helgen er det storbåtregatta og sildens dag i Marstrand

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Raa Glede en av favorittene i Marstrand. (Akrivbilder fra ORCi NM 2014).

For ett år siden kom det 15 000 mennesker på øya i Bohuslän for å spise sild og for å oppleve seiling. 85 båter er påmeldt til Marstrand Big Boat Race som seiles lørdag og søndag.

Mange norske

Av de 85 båtene er 18 norske. Det er særlig den store klassen hvor de norske båtene gjør seg gjeldene. Her er 12 av 20 båtene fra Norge. I den midtre klassen på 31 båter er seks fra Norge. Av disse 31 båtene er 10 Farr 30 som har en sterk posisjon i Sverige. Granville Express med Birger Lie som skipper er helt norsk, mens Mrs Freckles med Lena Boymo-Having er delvis norsk. I den minste klassen på 30 båter er ingen norske. Peter Gustafson i Blur.se som står for arrangementet har delt opp klassene etter Class Division Length. Dette er et måletall som skal gjøre det mer rettferdig for små båter med høyt måletall. De skal nå slippe å starte sammen men svært mye større båter som vil dekke dem på første kryss.

Dårlig vær

Det er tøft for båtene som nå seiler sydover fra Norge til Marstrand. «Al Capone» melder at de har gitt opp å snudd. Vi hadde kuling rett i mot i går og slet oss til Strömstad. I dag blåser det enda mer, og vi står ikke opp svenskekysten. Om vi krysser oss sydover til Marstrand, så er vi ikke fremme før sent i natt. Da får vi ikke gjort båten klar til racing lørdag morgen, forteller skipper Christian von Trepka til Seilas.

Regatta og utstilling

Magnus Dahl får det hektisk i Marstrand. Han er skipper på Singergia 40 «Team Lurifax» samt stiller ut båten SK2. SK2 er en stor jolle med vippekjøl. En båt er allerede solgt til Stockholm.