Vind i vente

Tett sammen, langt hjemmefra

Det er lite vann mellom båtene i The Ocean Race

Publisert

De fire IMOCA60 båtene på vei mot Kapp Horn nærmer seg Point Nemo.

Point Nemo, definert som det mest isolerte, avsidesliggende stedet på jorden, er et sted sør i Stillehavet, 2688 kilometer fra nærmeste land. Faktisk er det nærmeste tegnet på sivilisasjonen den internasjonale romstasjonen, som går i bane rundt 400 kilometer over seilerne.

Det er imidlertid lite sannsynlig at mannskapene på The Ocean Race føler seg ensomme. Tvert imot er båtene så nær hverandre som man nesten ikke kunne forestille seg. Etter mer enn tre ukers kappseiling er spredningen fra første til fjerde fortsatt bare 10 nautiske mil på race trackern. På det meste hadde «Team Holcim- PRB» en ledelse på 600 nautisk mil, men nå er det en ny båt som topper listen, «Team Malizia».

– Det er en historisk dag i dag, sa skipper Boris Herrmann. - Slaget ved Point Nemo!! Vi kan se alle båtene her gjennom vinduene våre. De er bare noen båtlengder unna, og vi er alle på vei mot Point Nemo. Det er utrolig å seile så nær vennene våre!, sier han

Mannskapet på «Team Holcim-PRB» har forstått hvordan værets luner har ført til at en ledelse på nesten 600 miles har forsvunnet. Abby Ehler sier at de en stund har vært forberedt på å se resten av feltet ta dem igjen.

- Skriften på veggen var synlig for en uke siden at feltet ville ta oss igjen, så det var bare et spørsmål om tid, det er bare slik værsystemene ruller, skrev hun. - Det er faktisk hyggelig å være tilbake sammen med de andre. Det intensiverer ting og vi er definitivt mer på vakt. For ikke å si at vi ble late, men det er vanskeligere å måle hastighet og vinkler når du flyr solo.

- Vi har hatt et par dager med moderate vindforhold, og nå er vi på vei inn i en kraftig medvindsseilas. Vi har prøvd å plotte en rute rundt Kapp Horn som holder oss i mindre enn 35 knops vind men det har vist seg umulig så her vil det gå unna.

Værmeldingen blir ganske aggressiv for resten av uken. Vestlig vind bygger til 35 knop og bølgene, spesielt lenger sør - er spådd å bli over 6 meter.

- Vinden vil øke. Vi forventer 30-40 knop vind og stor sjø, kanskje opptil 8 meter, sa Paul Meilhat om bord på «Biotherm». - Vi må administrere rutingen for å unngå det verste og fortsatt seile så fort vi kan.

ETA Kapp Horn ser ut til bli søndag kveld UTC og målgang i Itajaí, Brasil 1/2 april.