Reisebrev fra Elin Samdal

Elin er fortiden Norges beste Laser Radial-seiler og kan bli den neste Siren Sundby. Hun startet sesongen med en sterk annen plass i Spania Her er hennes siste reisebrev.

Publisert

Full speed ahead!

Det er lenge siden sist, månedene har gått litt i hverandre siste tiden. Det ble en lang seiltørke i fjor høst etter en operasjon i ankelen. Derfor ble det dessverre ingen VM deltagelse i Brasil. Men nå ser jeg fremover, en ny sesong står for tur, og det er med spenning jeg inntar arenaen på Palma Mallorca. Sammen med resten av den norske troppen har jeg ligget i Cadiz og trent i hele vinter med varierende forhold og lag sammensetninger. Vi har fått tid til å trene på det hver enkelt har hatt behov for, og gjennomført grundige evalueringer for å holde på kunnskapen vi har tillært oss. Trenerne har gått på tvers av klassene, noe vi har lært ennå mer av. De har alle ulike kvaliteter, og der har vi kunnet dra nytte av mangfoldet innad i den norske trenergjengen.

Selv om vi dessverre har mistet noen seilere på veien det siste halvåret, er det i hvert fall ingen tvil om at det gror bra med unge lovende seilere. I februar var vi til sammen 27 norske på tur. Da er det skikkelig stemning i leiren!

Team NSGF med Sverige, England og Finland har opphørt. Vi kommer allikevel til å fortsette å samarbeide med noen av de nordiske landene for å kunne ha mer utbytte av treningen for flere klasser innad i det norske laget.

Ny samarbeidspartner

SWANG båtutstyr og jeg kommer til å samarbeide fremover, de har tatt over jobben til Knut Fredrik Horn på leverandør av Laser, og har i tillegg et rikt mangfold av båtutstyr m.m. nede på Lysaker brygge. De er en viktig spillebrikke for at jeg skal kunne prestere med best utstyr.

Fredrikstad seilforening stiller opp

Jeg er stolt av å representere Fredrikstad seilforening og setter veldig pris på at de har troa på meg. Med Watski Two Star og One Star Simrad coming up utover har de hendene fulle til

sesongstart.

Fit for fight

Endelig begynner jeg å se lys i tunnelen på den fysiske delen, det er over 2 år siden jeg forrige gang var skadefri, og kunne kjøre hard fysisk trening. Mathias Lilleheim på Olympiatoppen bistår med det ene tøffe styrke programmet etter det andre, samtidig som fysioterapeutene der oppe har bidratt med øvelser og behandling. Når du seiler så mye i laseren som vi gjør på samling kjenner man det godt på kroppen.

”Monkeyman gjänget, besta hänget!”

Kreativiteten har virkelig fått blomstre i Laser leir’n, og vi har nå et eget kamp rop(om man vil kalle det)på hvordan man skal jobbe i laseren. For det er virkelig en kunst å kunne rykke overkroppen bakover, rykke i ristroppen, presse låra rette på ripa, stabbe roret og dumpe kjøte på en gang, på hver lille bølge! Du skal tro vi får fart på sakene den dagen monkeyman stilen sitter på sitt beste. Mr monkeyman er Melleby i egen stil.

Fin sesongstart i Andalusian Olympic Week

Det blåste friskt og jeg fikk kjent på regatta modusen igjen. Hadde nesten glemt hvor lange de kryssene kan være.. deilig da! Pga ankel operasjonen i fjor høst har det blitt et regattaopphold på 7 måneder, så det var veldig godt å konkurrere med radialer igjen. Derfor smakte det ekstra godt å vinne første racet. En brukket rorkult og en del dårlig timing på startene gjorde sjansene tøffe for seier, så det ble sølv etter spanjolen som tok gull. Cathrine Gjerpen seilte veldig bra og avsluttet på en totalt 7.plass.

Palma på sitt beste..

I skrivende stund sitter jeg og ser utover solskinnsbukta i Arenal, det har blåst fra 20¬-30 knuter i dag, kraftig sjø og 20 grader i lufta. Etter en kort siste samling i Cadiz, gikk turen til Palma for å kunne trene mot noen av de beste jentene, samt få opp racing modus frem mot Sofia regattaen. Har seilt mot standard gutta i tillegg til noen radial i hele vinter slik at jeg begynte å lagre feil bilde strategisk og taktisk på banen når vi kjørte race ift farts forskjeller.

Treningen i vinter begynner å gi resultater. Selv om det ennå er nok å jobbe med ser jeg en klar forskjell fra EM i fjor sommer da jeg sist møtte disse jentene. Det er gledelig nyheter!

En annerledes start på året

Noen ganger skjer kanskje det man venter minst, og du blir tatt på senga. Da er det endelig godt at det finnes gode støttespillere å lene seg på. Sportslig er det norske støtteapparatet på sitt beste siden jeg startet å seile heltid for seks år siden. Vi som utøvere kan dra stor nytte av dette. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som bidrar til utvikling og fremgang innen seilsporten, dere gjør en kjempe jobb!

Høyt nivå på Palma

Nå er det ikke lenge før Palma regattaen starter, og jeg ser på påmeldingslista at blir kamp om beinet på topp plasseringer, i forhold til fjorårets nivå. Her er det bare å gi jernet! Jeg tror vi er mange norske seilere med sommerfugler i magen, så følg med på seiling.no!