Rekker ikke starten, - håper på utsettelse

Hverken Ericsson 3 eller Delta Lloyd ser ut til å rekke starten på 5. etappe i Volvo Ocean Race. Nå håper de etappen til Rio blir utsatt

Publisert

Det foregår hektisk planlegging i Keelung og i teamenes hovedkvarter i disse dager med tanke på å få reparert Ericsson 3 og Delta Lloyd hurtigst mulig. Begge har omtrent samme type skade med delaminert baugseksjon, men det er lite trolig at de kommer til å samarbeide om å få båtene reparert.

Etter det Seilas hører idag vil Ericsson 3 være seilklar tidligst 12. februar. Deretter skal båten etter planen seiles til Qingdao for å få med seg poeng fra den fjerde ertappen, før de legger ut på femte etappe til Rio. 5. plass i mål vil gi 4 poeng, mens DNF bare ett poeng. Denne differensen vil være avgjørende for å opprettholde håpet om pallplassering til slutt. I likhet med E3 har heller ikke Delta Lloyd brutt etappen, men kun «suspended racing», noe de har full anledning til under Volvo Ocean Race´s regelverk. Delta Lloyds nye navigaør Wouter Verbraak reiser til Kina søndag der han avventer nærmere innstruks.

Ingen av disse båtene vil rekke havneregattaen 7. februar, og etter det vi forstår vil begge disse teamene legge press på Knut Frostad og regattaledelsen i Volvo Ocean Race for å få utsatt starten slik at båtene kan legge likt ut på den lange etappen til Rio. En slik utsettelse er ikke umulig, og vi tipper at i valget mellom å starte fire eller seks båter, vil ledelsen utsette starten til alle, innenfor en rimelig tid, er på startlinjen. E3 regner med tidligst å kunne starte 17. februar.

Telefonica Black kommer neppe til å starte 5. etappe. Laget har vært meget sparsomme med informasjon til omverden og det har derfor oppstått mange rykter om båten, alt fra at den har brukket i to til at den har fått en alvorlig kollisjonsskade. Etter det vi forstår er båten nå under seil på vei til Singapore, der den skal reparares og skipes til Rio og til starten av 6. etappe.

Alle båtene har nå større eller mindre skader, men også mannskapene må slikke sårene i tiden som kommer. Bare på E3 er fire mann på sykelisten, Aksel Magdahl med forstuet kne, Magnus Olsson med flatklemt og brukket tommefinger, Anders Dahlsjö med kraftig hjernerystelse og en fjerde mann med ribbensbrudd. Da kan det bli godt med en uthvilt og frisk Eivind Melleby. Han flyr til Kina tirsdag 3. februar.

Powered by Labrador CMS