Rekorddeltagelse i EM for Melges 24

Med 90 båter fra 16 nasjoner virker det som om Melges-seilerne ikke er særlig påvirket av finanskrisen når EM starter i Hyeres senere i måneden.

Publisert

Mesterskapet som arrangeres i franske Hyeres i tidsrommet 23. til 28. august har samlet tidligere mestere og toppseilere fra OL og America´s Cup. I dette selskapet deltar også fire norske båter, Arne David-Andersen, Peder Nergaard, Jens A. Wathne og Peder Jahre, med sistnevnte blant favorittene i amatørklassen. De møter seilere fra Østerrike, Tsjekkia, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Irland, Italia, Japan, Nederland,  Slovenia, Sveits, Sverige og Ukraine.

Regjerende europamester Franco Rossini’s sveitsiske Blu Moon, har med seg to tidligere verdensmestere, rormannen Flavio Favini (2001) og taktiker Sebastian Col (2004) og er favoritter i dette sterke feltet sammen med regjerende verdensmester Lorenzo Santini’s UKA UKA, som har Lorenzo Bressani til rors, og et felt sterke italienske lag som har domin ert Melges 24 klassen de senere årene.

I den såkalte Corinthian division, klassen for amatører, står den heteste kampen, i hvert fall på papiret, mellom  den regjerende EM vinneren i klassen, OL medaljist Tonu Toniste fra Estland, og den norske VM vinneren i samme divisjon, nordmannen Peder Jahre. Blant outsiderne her nevnes Peder Nergaard og journalistkollega Michael Woods fra tyske die Yacht som seiler for Sveits i mesterskapet. 

Regattaen er blant annet sponset av elektronikkselskapet Tacktick, nylig kjøpt opp av finske Suunto. De har blant annet satt opp et Tacktick Maxi system til vinneren av Corinthian Division til en verdi av ca kr 10.000

Powered by Labrador CMS