AskeroptimistenFOTO: TERJE GUSTAVSEN
AskeroptimistenFOTO: TERJE GUSTAVSEN

Rekorddeltakelse i lag-cup for Optimist

Rundt 100 ivrige optimistjolleseilere vil være i aksjon denne helgen når Norsk Optimistjolleklubb  (NOK) i samarbeid med Bærum Seilforening arrangerer lag-cup i optimist. Totalt er det påmeldt 21 lag med seilere i alderen 11-15 år, og dette blir et arrangement med stor sosialt og sportslig profil.

Publisert

-  I fjor stilte dessverre kun åtte lag til start i lag-NM og dette synes både vi i klasseklubben og Christiandssand Seilforening som arrangør var beklagelig. For å stimulere til større deltakelse åpnes det i år for å inkludere 11 og 12 åringene, i tillegg har vi i år vært mindre strenge i forhold til å danne krets- og regionlag, sier sportslig leder i NOK, Alf Magne Andersen. - Vi er overveldet over responsen og tror også at det norske landslaget som ble europamestere i lagseilas for tre uker siden har gitt inspirasjon.

Et større antall lag betyr økt behov for ressurser på arrangørsiden og et godt samarbeid med gode krefter i Bærum Seilforening gjør at alle lag skal få stille til start. - Det er for eksempel veldig gledelig at vi i år har et lag bestående av klubbene Haugesund og Stavanger. Seilforbundet ønsker seg flere glade seilere og vi synes at dette arrangementet er et godt bidrag til denne målsetningen, sier Andersen.

De fleste lag som deltar denne helgen består av en god blanding rutinerte optimistseilere og mindre rutinerte seilere. Erfaringene viser at seilerne synes at det er litt skummelt med lagseilas til å begynne med, men etter at man har fått trent litt på lagseilingen oppleves det som at det er gøy og de yngre seilerne føler at de får mer av oppmerksomheten. Bånd knyttes på tvers av foreninger: vi hører fra Tønsberg entusiastisk om at de har vært og trent i Horten sammen med Moss, og at seilere fra Bundefjorden har forberedt seg sammen med Nesodden. Det er mange seilere som prater sammen på bryggene rundt omkring, og ikke minst på Facebook går praten mye nå om hvem kommer til Bærum til helga.

Forberedelsene til helgens arrangement har vært tidkrevende, og målbevisste og entusiastiske arrangører har jobbet mange timer for å løse logistikk, format og ikke minst forsøkt å få nok dommere på plass. Det siste har dessverre vist seg å være vanskelig, med mange ”konkurrerende arrangement” denne helgen har vi ikke klart å stable så mange dommere som ønskelig, men vi tror vi skal få fair seilaser med de dommerne som velvillig stiller opp.

Det ligger med andre ord an til å bli en stor helg for de som kommer til Bærum Seilforening, og vi i NOK ønsker å takke alle som gjør arrangementet er mulig, avslutter Alf Magne Andersen.

Powered by Labrador CMS