Rekordpott for neste Velux 5 Oceans Race

Til tross for finanskrise og manglende støtte fra Open 60 miljøet trår sponsorene av Velux 5 Oceans til med rekordpott for seilerne

Publisert

Sir Robin Knox-Johnstons selskap Clipper Venture PLC satser for fullt når den klassiske jorden rundt seilasen går av stabelen igjen fra La Rochelle i oktober 2010, til tross for at regattaen i 2006/07 var langt fra noen stor suksess med få deltakere og mange klager på arrangøren.

Selskapet har igjen fått med seg den danske lampefabrikken Velux som legger inn €1.2 mill av de 1.8 mill i budsjettet. De øvrige €600.000 stiller arrangøren selv med i form av tjenester og varer. Totalt €500.000 skal deles ut til seilerne i premiepenger, mens de øvrige midlene skal subsidiere havneoppholdene som for en jorden rundt seilas er en stor utgiftspost for seilerne.

Velux 5 Oceans Race er den eldste av jorden rundt regattaene og startet som BOC Challenge allerede i 1982/83 og var således ute lenge for Vendee Globe som idag har overtatt som den toneangivende  jorden rundt seilasen for soloseilere. Regattaen het i noen år Around Alone, men deltakernatallet har sunket jevnt og trutt for hvert fjerde år som regattaen har vært arrangert.

Seilas møtte Sir Robin i Frankrike under starten av årets Vendee Globe og han fortalte da at man denne gangen satset på trinnet under dagens Vendee nivå, med nye skippere i eldre båter som kunne bruke Velux 5 Oceans som springbrett for senere Vendee Globe deltakelse. Han mener at VELUX og Clipper Ventures PLC med de budsjetter de har til rådighet kan investere direkte i hvert enkelt prosjekt for å redusere kostnadene ved å delta i regattaen. €500,000 er den største premiepotten i Open 60 klassen og Sir Robin tror dermed på et nytt liv for regattaen som mange anså gikk mot en stille død etter regattaen i 2006/07.

Også ruten er nå klar med anløp i Cape Town etter starten på den 7500 nm lange etappen fra La Rochelle 17. oktober 2010.

Etappe to er på 7000 nm med mål i Wellington, New Zealand før tredje etappe på 7400 nm til San Salvador, Brasil, 4000 nm til Charleston i syd Carolina i USA og 3500 nm på den siste etappen tibake til La Rochelle.

Om Sir Robin kunne tenke seg å stille opp i seilasen på nytt? - Ikke tale om, var svaret fra mannen som i en alder av 67 år gjennomførte det forrige racet med stil.

Powered by Labrador CMS