Rekordstor deltakelse i «Ytterøya Rundt»

Med 49 båter på startstreken ble det forrige helg satt deltakerrekord i regattaen rundt Ytterøya i Nord-Trøndelag.

Publisert

 Arils Schei fra Trondhjems seilforening har sendt oss bilder og rapport fra forrige helgs «Ytterøya rundt».

 

«Ytterøya Rundt» har vært en av de store regattaene i Midt-Norge, og i år ble det satt ny rekord i antall deltagere med hele 49 båter på startstreken lørdag 23.august.

Regattaen var delt inn i fire klasser - en klasse for turseilere og tre LYS-klasser. For de som ikke er så opptatt av konkurransen fungerer det fint med en egen turklasse, og Lys-klassene var fornuftig inndelt i forhold til Lys-tall. Kombinasjonen av høy sosial faktor og utfordrende seiling gjør at denne regattaen favner vidt - seilere i alle kategorier trives godt med Ytterøya Rundt.

Bra start

Tidlig lørdag morgen ble gjengen av seilere vekket med ferske rundstykker og aviser levert «på døra». Dette er en flott start på dagen, både for de som la seg tidlig og de som frekventerte Levanger's uteliv kvelden før. Det store samtaleemnet før briefing var været - ville det bli vind nok til å komme rundt hele Ytterøya? Noen hadde også hørt rykter om at løpet kanskje ville bli lagt andre veien rundt øya dette året. På grunn av varsel om lite vind valgte regattakomiteen det vanlige løpet med runding av Ytterøya på styrbord side - dette ville gi de beste forhold med hensyn til vindretning og tidevann.

Sol og seil

For oss tilreisende til Levanger og de indre deler av Trondheimsfjorden fremstår dette området som ett paradis på jord. Det slår nemlig aldri feil: den tredje lørdagen i august er det alltid sol, blå himmel og kokende varme  på Innherred.

49 båter dro av sted i lette vindforhold. Det var kun noen få knop vind i starten og litt mer når båtene rundet Nesset og satte kurs mot vest-spissen av Ytterøya. Det var ett vakkert skue med 49 spinnakere badet i solskinn.

 

Vinnerne i de fire klassene ble:

Turklassen:      Oddbjørn Bjartnes fra Innherred Seilforening

Lys-klasse 1 :   Dirk Hermann fra Innherred Seilforening

Lys-klasse 2:    Alf Pedersen fra Innherred Seilforening

Lys-klasse 3:    Ole Birger Giæver fra Trondhjems Seilforening

 

Les hele saken på Trondhjems seilforenings hjemmesider og Innherad seilforenings hjemmesider.

                                                                         

Powered by Labrador CMS