Resultatene lyver

Ericsson 3 ligger nå som nest siste båt på resultatlisten, men det er ikke tilfelle.

Publisert

Feltet seiler sydover, faktisk litt vest for syd. Den faktiske kursen er sydøst. Fordi båtene ikke nærmer seg målet i noe større grad blir også resultatlisten feil. Den måler avstanden til mål.

Mer spredt

Det virker som båtene nå ligger meget tett. Ericsson 3 med de norske gutta ligger bare 37 nautsike mil bak lederbåten. Det er dessverre ikke tilfelle. Båtene vil seile rett sydover over ett døgn til før de treffer riktig vind som kan bringe dem over til Sør Afrika. Først da kan vi måle de riktige avstandene mellom båtene, og det er stor sannsynlighet for at Ericsson ligger langt over 100 nautiske mil bak lederbåtene.

Tett i front

I klyngen med de fire båtene i tet ligger alt åpent. Her bytter båtene på å lede, men det er båten lengts øst som ligger øverst på resultatlisten, ikke den reelle lederbåten. Telefonica Blue ligger nå foran Green Dragon på resultatlisten, men i virkeligheten et godt stykke bak. Den eneste måten båten bak kan nærme seg lederfeltet er på å ta sjansen på å gå østover tidligere, og dermed seile kortere. Men de vil da også få mindre vind.

Resultater lørdag morgen.

Ericsson 4

Telefonica Black +6

Puma +7

Telefonica Blue +11

Green Dragon +12

Delta Lloyd +40

Ericsson 3 +44

Team Russia +96

Powered by Labrador CMS