Årets mest sommerlige NM
Årets mest sommerlige NM

Årets mest sommerlige NM

Med meteorologenes værutsikter i mente starter årets utvilsomt mest sommerlige NM i dag i Arendal; NM for BB 11. Arrangementet går parallelt med APL Race Week, som i år arrangeres for 12. gang.

Publisert

24 båter stiller til start i BB11-NM, og med helgens værmelding bør det kunne bli en svært sommerlig og flott opplevelse. Fjorårets mestre, Jørn og Eivind B. Pettersen stiller ikke til start, så veien til «BB-tronen» er med andre ord ledig. Mon tro om sølvmedaljørene, Bjørn Nilsen og Morten Th. Zimarseth fra Brevik, tar steget opp i år?

NM i BB11 har utviklet seg til å bli en kamp mellom de tre store BB11-foreningene i landet; Arendal, Brevik og Kragerø. I fjor ble det dobbeltseier til Brevik, men det er grunn til å tro arendallittene tørster etter revansje på hjemmebane.

I tillegg til BB11-NM består APL Race Week av en LYS-klasse, der det spesielt har samlet seg et felt av 40-fotere. Den helt store deltagelsen er det ikke; kun syv lag har avbrutt sommerferien for å stille til start i Arendal.

Lørdag blir det bedriftscup i Soling som et tredje element i APL Race Week.

Bergen Seil AS stiller med trackingbokser om bord i deltagerbåtene, noe som gjør det mulig for seilerne å gjenoppleve seilasene etterpå. Mer om dette finner du på seilnyheter.no.