Fugler søkte tilflukt om bord

Sarah og Tore Berge fra Sandnes trodde de skulle få en barnefri seilferie. Den gang ei.

Publisert Sist oppdatert

FJÆRKLEDDE BLINDPASSASJERER: Bostrøm 37 «Sult». Alle foto: privat/ lånt fra Bjart Larssen

– Jeg fikk øye på en liten fugleunge ved rattet på styrbord side av båten. Den kan ikke ha vært gammel, for den hadde ikke fjær. Jeg la ungen oppi en liten pappeske, sier Sarah Berge til Aftenbladet.no

Et par timer etter befant paret seg midt utpå Finnøyfjorden.

– Jeg hørte en ynkelyd og trodde noe var galt med båten. Men så fikk jeg øye på et reir. Jeg turte ikke å kikke – i tilfelle jeg skulle finne noe dødt – så jeg fikk min mann til å snu det, men reiret var tomt, sier Sarah Berge.

Men da dukket først én unge opp ved bunnen av masten – ganske langt fremme i båten - deretter spratt en annen opp rett ved innganen til kahytten. Fugleungene hadde da klamret seg fast i tre timer.

– Det var en del vind på Finnøyfjorden, så båten krenget kraftig, forklarer Berge.

De tre ungene pep og ynket seg – de ville ha mat.

– Jeg ga dem brød og vann med pinsett. Siden fredag har jeg matet dem hvert 15. minutt, sier Sarah, som har tatt fostermorrollen alvorlig. Etter en uke med mating hver 15 minutt, flyr nå fuglene hjemme i vinterhagen hennes. Datteren Unni (18) passer fuglene, idet seilturen - med seil oppe der de hører hjemme, bærer denne uken turen til Bergen.

 

Fuglene slippes sannsynlig neste uke eller tidligere. Håper du får til en liten "story" i bladet eller på nettsiden.

Ekteparets fire ukers lange Englands-turen har skylda. På den tiden fikk fuglemor nok med tid til å lage et rede, antagelig i foldene til det sammenrullede seilet.

Les hele historien her