Russisk båt i Volvo Ocean Race

Nå løsner det virkelig for deltakelsen i Volvo Ocean 2008/09. Med dagens påmlding fra Russland er syv båter klare. Og fler står klare i kulissene

Publisert

Bak prosjektet står forretnkngsmannen Oleg Zherebtsov, fra St Petersburg. Skipper blir østerrikeren Andreas Hanakamp, med erfaring fra Starklassen der han har deltatt i OL. Michael Woods som var sjef for  Race Operations i Volvo Ocean Race 2001-02 blir team manager.

 

Hanakamp sier at man vil benytte de beste internasjonale ressurser i de 16 månedene som gjenstår til start.  - Vi skal lage et konkurransedyktig lag med de beste seil, designeer og byggeteknikk, sier han og bekrefter at det blir mange russiske deltakere i prosjektet. 

 

Oleg Zherebtsov som grunnla og eier supermarkedkjeden Lenta sier at regattaen, båtene og ruten de skal seile gjør at han er svært begeistrer over å skulle delta.

 

VOR sjefen Glenn Bourke er særlig fornøyd over å ha en russisk båt i regattaen og åpner for at målgang nå kan finne sted i St. Petersburg som blir den russiske båtens hjemmehavn.

 

Teamet planlgger å sjøsette sin nye Volvo Open 70 i april 2008 for å kunne gjennomføre et fullt program  seiltesting og mannskapstrening i nordatlanteren før starten i  Alicante i oktober 2008. Inntil da skal laget trene med Volvo Ocean 60 «Merit Cup»

Til nå er syv båter klare for Volvo Ocean Race. Både Ericsson Racing Team fra Sverige,  og Pedro Campos’ lag deltar begge med to båter. I tillegg er amerikanske «PUMA» OG «Mean Machine» fra Nederland klare. Lag fra Brasil, Nederland, Irland og Singapore skal være kommet langt i finansieringen og kan komme til å offentliggjøre sin deltakelse i løpet av sommeren. Dessuten ryktes det at flere av båtene fra den siste regattaen blir oppgradert og seilt i det neste.

Powered by Labrador CMS