Ruth slo nr 2 og 3 på verdensrankingen
Ruth slo nr 2 og 3 på verdensrankingen

Ruth slo nr 2 og 3 på verdensrankingen

I gullfinalens første seilasen viste Askergutten Kristian Ruth at han for alvor har tatt steget opp i verdeneliten.

Publisert

Med 4. 6. plass i dagens seilaser i Hobart viste Kristian Ruth at topplasseringene de siste dagene ikke har vært tilfeldige. Særlig i dagens første seilas der han tok en sterk 4. plass, var seilingen imponerende. Da var både mannen sm leder regattaen, Tom Slingsby som er nr 3 på verdensrankingen, og Michael Leigh, nr 3 i regattaen og 2 på verdensrankingen bak nordmannen. Sammenlagt ligger nå Ruth på 5. plass med bare to poeng opp til 4. plassen før morgendagens to siste seilaser.

Av dem som ligger bak Ruth er sloveneren Vasilij Zbogar på 7. plass. Han er nr 8 i verden, mens Ruth idag er rangert som nr 205. Etter det australske mesterskapet kommer han til å gjøre et megahopp på denne listen.

De to andre nordmennene i gullfinalen som består av de 45 beste seilerne fra kvalifiseringen, Stian Tuv og Tim Sandberg, ligger henholdsvis på 25. og 39. plass før avslutningen imorgen. Einar Sunde tok 4. og 7. plass i sølvfinalen, og ligger her som nummer to.

- Det er utrolig gøy å se den enorme fremgangen Kristian har hatt denne vinteren, men det er ikke overraskende at det kommer, sier Sportsjef i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen til seilforbundet egen nettside. - Kristian har lagt ned enorme treningsmengder hele året og har i tillegg hatt med seg tre andre norske seilere som faste treningspartnere. At det nå er et norsk lasermiljø, der guttene reiser rundt sammen, trener og konkurrerer internasjonalt er utrolig bra, fortsetter Guttormsen.

Powered by Labrador CMS