Hermann Tomasgaard hadde den beste serien i manns minne
Hermann Tomasgaard hadde den beste serien i manns minne

Sist i finalen, først i regattaen

Tomasgaard hadde lite å seile for i medaljefinalen

Publisert Sist oppdatert

Herman Tomasgaard (NOR), hadde gullmedaljen i lommen før medaljefinalen etter en av de mest imponerende resultatrekker i verdenscupens histore. Som eneste deltaker hadde han alle de tellende seilasene blant de ti beste og noterte serien 3, 1, 1, 4, 5, 2, 6, 3, 2, 31, 3, 10. Før finalen hadde han 65 poengs ledelse til nummer to, bronsevinneren fra OL 2016, Sam Meech NZL, men han hadde lite å seile for i selve finalen der han ble sist. Meech vant og sikret sølv foran regjerene OL mester Tom Burton AUS. 

- Det har vært mye trening og det er godt å se at det har gitt resultater. Det gir god inspirasjon til å fortsette treningen, sa Tomasgaard. - Jeg er en som trenger å seile mye for å få fremgang. Noen av konkurrentene klarer seg med mindre tid på vannet, men hvis jeg ikke seiler mye gjør jeg lett store feil. 

Til tross for den imponerende resultatrekken var det ikke noen perfekt regatta. - Det var flere ting. I den første seilasen lørdag tenkte jeg mer på resultatet enn det å seile en god seilas. I fremtiden må jeg tenke mer på selve seilasen. Man gjør alltid feil. Det er bare spørsmål om å gjøre færrest mulig av dem. Mange av lensene kan utvilsomt bli bedre når jeg ligger i en klynge. Og startene kan bli bedre, sa Tomasgaard til World Sailing etter regattaen. 

Anders Pedersen ble ni i finalen for Finnjollene og endte på 10. plass sammenlagt. Svensken Max Salminen vant.