Samkjøring av regattaene i Nord-Norge

For  første gang i historien har Troms og Nordland seilkrets møttes for å diskutere en mulig samordning av  sine terminlister for neste års seilsesong.

Publisert

Stort bilde: Volvo Tromsø Race august 2007 Foto: Linn K. Hansen.

Forslaget til samordning er et resultat av det samarbeidet de to kretsene startet med i år, som inkluderer blant annet den nordnorske seilrankingen og den økte viljen til å delta på hverandres arrangementer.

De som deltok på møtet var Asbjørn Øverås, leder i Nordland seilkrets, Olav Taraldsen, leder i Bodø seilforening, Roy Rise, regattasjef Corponor, Sverre Benjaminsen, leder i Troms seilkrets og regattasjef i Tromsø seilforening, samt Dagfinn Edvardsen, leder i Senja seilforening. Det var bred enighet i komitéen om at kvaliteten på alle arrangementene må økes ytterligere.

– Vi ønsker å jobbe for at alle seilforeninger skal forholde seg til gjeldende regelverk, opprette godkjente protestkomiteer, ansvarlig regattasjef og lignende til alle regattaer arrangement. Dette betyr igjen at vi trenger flere engasjerte seilere som ønsker å bidra til å lage bedre arrangementer. Som igjen gjør at vi blir bedre seilere, skriver Taraldsen på Bodø seilforenings hjemmesider.

Av rankede nordnorske regattaene er tre lagt til våren og tre til høsten. Komitéen mener at seks rankede regattaer i året er ett passelig antall. Det vil bli gjort noen mindre forandringer på utregninger/antall båter og lignende til neste års sesong. Dette vil bli publisert på BSF senere.

Powered by Labrador CMS