Sanderson til britisk America´s Cup prosjekt
Sanderson til britisk America´s Cup prosjekt

Sanderson til britisk America´s Cup prosjekt

Volvo Ocean Race vinneren og Årets Seiler i 2006, Mike Sanderson er ansatt som teamsjef i det nye britiske America´s Cup prosjektet «Teamorigin»

Publisert

Ansettelsen av Sanderson er den første i lederteamet til det britiske prosjektet som er ledet av Sir Keith Mills, forretningsmannen som har hovedæren for at Londion har fått OL i 2012. Nå har han lansert et prosjekt som skal ta sikte på å bringe den eksklusive pokalen tilbake til England i 2009 eller i 2011.

Sanderson vil få et overordnet ansvar for utviklikng av TEAMORIGIN™ prosjektet og han rapporterer direkte til Sir Keith Mills som han også vil arbeide tett sammen med for å rekruttere andre nøkkelpersoner i de nærmeste måneder. Målet er å ha de sentrale personene på plass innen slutten av juli, når bølgene har lagt seg etter årets America´s Cup seilaser.

For Mike Sanderson er dette en mulighet man får bare en gang i livet. - Jeg har sett på mange spennende muligheter siden Volvo Ocean Race, men å få en mulighet til å være med på å skrive idrettshistorie ved å lede det første britiske laget til seier i AMerica´s Cup er ekstemt spennende. Jeg mener at vi er i en gunstig posisjon i og med at vi starter med blanke ark. Vi har en mulighet til å velge det beste laget. Jeg har møtt Sir Keith Mills antall ganger i løpet av de siste måneder og er enormt imponert både av ham og av hans visjoner med TEAMORIGIN™. Det er allerede lagt ned mye arbeide bak kulissene og jeg tror virkelig vi har en reell mulighet til å vinne.

Sanderson har erfaring fra et America´s Cup prosjekt allerede, som storseiltrimmer for Oracle BMW i 2003, da laget kom til finalen i Louis Vuitton Cup. Han har også alltid vært involvert i de tekniske forutsetningene i de prosjektene han har deltatt i. Både i Mari Cha IV, begge ABN AMRO båtene og Pindar’s Open 60s, har han hatt et ord med i laget når båtene er blitt tegnet og bygget, noe som vil være en stor fordel for ham i hans nye jobb.

Sanderson, 35 år, er fra Whangarei i New Zealand, og gift med den kjente britiske seileren Emma Richards.

Powered by Labrador CMS