Kristian Nergaard i «Artemis XIV»
Kristian Nergaard i «Artemis XIV»

Skogbranner stopper ikke mesterskapene

Kristian Nergaard kan tangere sin egen rekord ved å ta tre seire på rad når seilasene om Gullpokalen i 5.5 meter starter i Sydney lørdag

Publisert Sist oppdatert

Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther vant Gullpokaen i 2018 og 2019. Vinner de igjen i 2020 vil Nergaard tangere sin egen rekord med tre seire på rad. Tidligere har han også vunnet i 2008, 2009 og 2010 og er den eneste i Gullpokalens historie med tre seire på rad. Solli-Sæther som i år må passe arbeidet hjemme, er erstattet av Finnjolleseileren Anders Pedersen som skal representere Norge i OL i Tokyo til sommeren. Han har liten trening i kjølbåt med spinnaker, men Nergaard håper han vil kompensere med kraft, vekt og gode taktiske egenskaper.

Nergaard & co er favoritter i Asutralia, men må se opp for Bahamas Mark Holowesko som stiller med splitter ny båt i regttaen. Også engelske Peter Morton blir å regne med. Han var den eneste som tok en seier fra Nergaard i fjorårets seilaser i Helsinki. Reglene er nå slik at pokalforsvarende nasjon kan stille med en ekstra båt i regattaen. Til å fylle dene plassen er Bent Christian Wilhelmsen som normalt representerer Sveits, men som nå seiler under norske flagg. Wilhelmsen tok sin første store seier i 5.5 meter klassen da han ifjor høst vant en overlegen seier i det åpne franske mesterskapt. Hans morfar Carl Høegh representerte også Norge i Gullpokalseilasene i 1962 med Bjarne Aas-båten «Ira».

Wilhelmsen og Holowesko i nærkamp på Hankø i 2019.
Wilhelmsen og Holowesko i nærkamp på Hankø i 2019.

Deltakere i Scandinavian Gold Cup 

NOR, Artemis XIV, NOR 57, Kristian Nergaard, pokalforsvarer

AUS, Beta Crucis, AUS 63, Martin Cross

GBR, Girls On Film, GBR 40, Peter Morton

BAH, New Moon II, BAH 24, Mark Holowesko

NOR, Otto, SUI 209, Bent Christian Wilhelmsen

SUI, Shaolin, SUI 226, Cyrus Glochan

SCHEDULE

lørdag 4 - tirsdag 7 januar • Scandinavian Gold Cup

Torsdag 9 - mandag 13 januar • World Championship • 9 seilaser planlagt

Mandag 13 januar • premieutdeling.

Til VM deltar også Petter Fjeld med «Clark Kent».