Se CORK ligge igjen på revet
Se CORK ligge igjen på revet

Se CORK ligge igjen på revet

Mannskapet på den forliste båten CORK har nå kommet til Batam. CORK ligger igjen på revet og det er gitt opp å redde båten. Se video fra forliset.

Publisert

Mannskapet på CORK ble plukket opp av to av sine konkurrenter – CALIFORNIA og TEAM FINLAND og er nå trygt fremme ved Nongsa Point Marina i Batam utenfor Singapore.

Det ble gjort vurderinger om hvor vidt båten kunne reddes, men konklusjonen ble at den har fått for store skader av å ligge på revet under de rådende forholdene.

Robin Knox-Johnson, styreleder i Clipper Ventures som arrangerer Clipper Round the World Race 09–10, hadde følgende uttalelse etter avgjørelsen:

– Det er med stor sorg at vi må akseptere at CORK vil forbli på skjæret, slik at vi mister henne til havet. Dette er det første forliset Clipper Venture har hatt i løpet av syv arrangementer. Siden den første regattaen i 1996 har mer enn to millioner n mil blirr gjennomført trygt og vellykket. Clipper Venture aksepterer bergningsmannskapenes avgjørelse og jeg vil gjerne takke alle som har bistått i redninginnsatsen de siste par dagene.

Den kanadiske båten CAPE BRETON ISLAND var første båt i Batam, en stopover på vei mot Qingdao i Kina. TEAM FINLAND leder Clipper Round the World 09–10.