Seier i Laser, opptur i Star

Vinden sviktet igjen seilerne i Hyeres, men dagen var likevel ikke uten norske lyspunkter.

Publisert

Utsettelsesflaggene gikk opp og ned i Hyeres igår, men alle klassene greide å presse inn en seilas eller to. For de norske seilerne gikk det også opp og ned.

Det mest positive var nok Mathias Mollats seier i Laserklassen, men med black flag og 42. plass fra før ligger han helt nede på 101. plass sammenlagt. Om man får gjennomført nok seilaser til å stryke en, vil det se betraktelig bedre ut for Mosseseileren. Kristian Ruth fullførte ikke dagens seilas og ligger på 71. plass. Klassen ledes av briten Paul Goodison foran østerrikeren Andreas Geritzer og spanske Javier Hernandez. Myrgren fra Sverige er på 10. plass.

I Star var det endelig tegn på lysning for det norske laget. Med 3. plass i går ligger Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen nå også på 3. plass sammenlagt. Det er utrolig jevnt i denne klassen med seks poeng mellom første og siste båt. fra nordmennene og opp til ledende Florent/Rambeau skiller fire poeng.

Sonarlaget med Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg måtte gi fra seg ledelsen etter å ha havnet nest sist i feltet på ni båter. Norsk 5. plass sammenlagt med syv poeng opp til ledende Nederland, fem til Israel og to til Hellas på tredje.

Bjørnar Erikstad seiler jevnt og bra. Etter en ny 6. plass holder han også denne plasseringen sammenlagt. Her er det fransk ledelse foran Erikstads argeste konkurrent, britiske Helena Lucas, mens det er nederlandsk på tredje, seks poeng foran nordmannen.

Peer Moberg trives ikke i det lette været i Hyeres. Med 12. plass igår seilte han seg likevel opp til 14. plass, fem poeng bak sikker plass i medaljefinalen.

En annen norsk seiler som ikke helt får det til å stemme er Cathrine Gjerpen. 27. plass igår og 45 sammenlagt er langt under hennes forventede prestasjonsnivå.

Brettseileren Sebastian Wang-Hansen ligger nå på 58. plass etter 28. plass igår.

På menyen idag står lett og variabel vind mellom syv og ti knop. Det kan med andre ord bli nok en frustrerende dag ved den franske revieraen.

Powered by Labrador CMS