Seiler medalje-finale i verdenscupen

Norsk 49erFX ligger på 8. plass før medaljefinalen i Weymouth.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Helene Næss og Marie Rønningen er klare for medaljefinale i Weymouth. [Foto: onEdition]

Mens alle trodde det skulle bli Ragna og Maia Agerup som kjempet om en finaleplass i verdenscupen i Weymouth, ble det derimot lagvenninnene og konkurrentene Helene Næss og Marie Rønningen som tok den. De avsluttet den innledende serien sterkt med blant annet 4., 6. og 7. plass i feltet av 28 båter. Det brakte dem opp på en 8. plass sammenlagt.

I dag avsluttes det hele med medaljefinale der de 10 beste lagene møtes. Det er et stort poengsprang opp til 7. plassen –12 poeng – så de norske jentene skal seile eksepsjonelt godt for å avansere på resultatlisten, men for Næss/Rønningen er det en milepæl å seile i finalen.

Kan bli noe stort

Med finaleplassen får også de to jentene fra Tønsberg billetten til Rio de Janeiro, der prøve-OL skal arrangeres senere i år.

– Det er veldig bra å se at begge de to FX-lagene har tatt steg fremover, og de kan nå pushe hverandre frem til noe stort, sier trener Jacob Haug til Seilas.

Medaljefinalen blir overført direkte.

For de andre norske seilerne vil nok Weymouth-regattaen være noe de helst vil putte i glemmeboken.

Blekt i Laser

Fra å vinne medaljefinalen i Laser i Medemblikk for bare noen uker siden, var Kristian Ruth en blek skygge av seg selv i England. Han ble beste norske deltager på 22. plass og hadde en 10. plass som beste enkeltresultat. Herman Tomasgaard som lenge så ut til å bli beste norske seiler, endte til slutt på 24. plass, mens Henrik Begby tok den 38. og siste plassen.

Disk ødela

Også for Sonar-laget med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen ble det et trist sorti fra Weymouth. De var involvert i en situasjon ute på banen og ble diskvalifisert i siste seilas. Dermed måtte de ta med disken de hadde fått tidligere i uken i sammendraget – og endte på 4. plass av de 6 båtene som var i Sonar-feltet.

Fremgang

For det norske Nacra 17-laget med Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Martinsen, som står utenfor landslaget, var det å bli tatt ut til å seile verdenscup-regatta i seg selv en seier (I verdenscupen er det nå kun de 40 beste lagene i verden som får delt), og 24. plassen der er et signal om at de stadig gjør fremskritt i en båtklasse de er alene om å seile i Norge.

Anders Pedersen kom på 20. plass av 24 deltagere, og det er han neppe helt fornøyd med.