Seiling ingen snobbesport

Så har vi endelig fått det fastslått fra selveste justisministeren;– Seiling er ingen snobbesport.

Publisert

– Tvert imot, sa en fornøyd Knut Storberget etter HH-Skagen Race der han fullførte i fin stil som mannskap hos Bjørn Børresens First 40.7 «Lupo». Det ble riktignok ingen topplassering denne gangen, men det sosiale samværet og naturopplevelsen var det viktigste for Storberget som gjerne gjentar havseilasen om han får sjansen.

– Jeg var imponert over kunnskapsnivået, særlig på de unge ombord, sa justisministeren som også roser seilerne for å ta sikkerheten på alvor. - Regattaseilerne er et godt forbilde for alle som ferdes på sjøen sa han og sikter til de strenge reglene for alle som deltar i havseilas og som alle tilsynelatende følger nitid.

  – Det var også viktig for meg å få førstehånds kjennskap til båtfolkets behov, sa Storberget som nå tar erfaringene med seg når han skal jobbe videre med å utvikle sikkerhetstiltak som også kommer lystbåtflåten til gode. - Forbedret brannvern og sjøredninstjeneste er prioriterte oppgaver for oss, sa Storberget som også ser frem til å implementere kravet om båtførerbevis hos båtfolket.

Men mest av alt var HH Skagen Race et frikvarter i et travelt justisministerliv. - Det var en flott opplevelse, sa Storberget til Seilas.

Powered by Labrador CMS