Seiling som valgfag

Savner du mer seiling? Kanskje seiling som valgfag på skolen hadde vært noe å tenke på. Halvard Holden Feragen går i tiende klasse på Roligheden ungdomsskole i Arendal og har seiling som valgfag for andre året

Publisert

Halvard begynte med seiling som valgfag i 9. klasse. Da hadde han seiling tre timer i uken: to timer i slutten av dagen på onsdag og en time i begynnelsen av dagen på torsdag. Nå i 10. klasse har han det samme antall time, en time i begynnelsen av dagen på fredag og to timer på slutten av tirsdag.

- Jeg valgte seiling som valgfag fordi jeg liker å seile og vil kunne bruke så mye tid som mulig til det. Jeg vil kunne hevde meg internasjonalt og for å kunne gjøre det må jeg få så mange timer som mulig på vannet. Jeg drar ut og seiler når jeg har timer i slutten av dagen med valgfag. Når jeg har timer i begynnelsen av dagen leser jeg metrologi, dommer/arrangør1 kurs, "Idrettens Treningslære" eller gjør lekser så jeg kan seile med en gang jeg kommer hjem fra skolen. Jeg har lest metrologi fordi det gir kunnskap om vind og værforhold, noe som kan være til stor hjelp under regattaer. Og jeg har lest dommer/arrangør1 kurs for å lære mer om regler og hvordan det er å være dommer/arrangør. Idrettens Treningslære er en bok om treningsmetoder og hvordan du kan nå dine mål. Jeg har seilt når det ikke har vært for lite vind eller for kaldt om vinteren. Når det har vært for kaldt eller for lite vind til å seile har jeg trent fysisk. Da har jeg enten jogget og hatt styrketrening etterpå eller gått i et treningsstudio.

Halvard kontaktet skolens inspektør og viste henne en plan for hvordan han ville jobbe i timene med valgfag, hva han ville gjøre på skolen, hvordan han ville trene i skoletiden og hva, hvordan og hvor mye han trente utenfor skolen. Han lager en rapport over hvor mye han trener fysisk og hvor mye han trener på vannet sammen med en logg som jeg leverer i slutten av året. Den legges i mappen sammen med karakterer og annen personlig informasjon som er tilgjengelig for arbeidsgivere.

Noe for deg?

Powered by Labrador CMS