I Moss og Soon

Stor interesse for lokal liga

Nesten alle de 50 plassene ble revet vekk da Soon og Moss Seilforening lanserte sin lokale seilsportliga.

Publisert Sist oppdatert

På mindre enn en uke er nesten alle de 50 plassene det var rom for i en lokal seilsportsliga i regi av Soon og Moss Seilforening erobret av ivrige seilere som vil være med på denne nye formen for seiling.

– Ja, det stemmer, sier Magne Klann i Soon Seilforening, som er en av initiativtagerne.

– Vi satte et tak på 50 deltagere og nå er det bare 14 plasser igjen. Det skal riktignok sies at det er en uforpliktende påmelding, men det virker som om veldig mange av de påmeldte er veldig klare for dette.

Les også: Satser på lokal seilsportsliga

Ikke overrasket

– Jeg er veldig glad for denne responsen, men jeg er egentlig ikke så overrasket over responsen, for jeg synes jo selv dette konseptet har veldig mye for seg, sier Klann.

Han forteller videre at nå begynner arbeidet med å realisere planene.

– Interessen gjør at vi kaster oss over de økonomiske forutsetningene med krum nakke. Interessen blant seilerne er jo den største og viktigste forutsetningen for å jobbe videre med dette. Jeg har vært optimistisk med tanke på å realisere lokal ligaseiling i Son og Moss fra første dag under seilsportliga-regattaen på Aker brygge i høst. Nå er jeg mer optimistisk enn noen gang på at vi faktisk skal få det til, sier Magne Klann.

– De som har meldt seg på, er seilere i alle aldre; noen er drevne mens andre er ganske uerfarne. Vi er veldig glade for at noen unge seilere har meldt seg, men det er rom for flere. Det er jo som Espen Guttormsen sier; dette er et opplegg som er skreddersydd for unge voksne, sier Klann.

– Moss Seilforening hadde nylig en medlemsundersøkelse der 40 prosent av de som svarte, gjerne ville begynne med kjølbåtseiling, så dette henger godt sammen.

14 plasser igjen

Den lokale seilsportsligaen i Moss og Soon er basert på et innkjøp av tre J/70-er, og planen er å få det hele opp å stå til sesongstart – muligens ved hjelp av innlånte båter i første omgang. Det er leveringstid frem til juli for kjøp av nye J/70-er.

De 14 plassene er, som de øvrige 36, forbeholdt medlemmer av Moss og Soon Seilforening.

– Men det er jo mulig å melde seg inn, sier Klann.