BEST I BODØ: Brevik Seilforening vant første serierunde i Bodø. Fra venstre Nils Petter Hovemoen,  Ole Martin Lunde Lidal, Dag Usterud og Oscar Widestam.
BEST I BODØ: Brevik Seilforening vant første serierunde i Bodø. Fra venstre Nils Petter Hovemoen, Ole Martin Lunde Lidal, Dag Usterud og Oscar Widestam.

Brevik tok første stikk i eliteserien

– Vi skal bli enda bedre. Jeg har tre gode seilere med meg, og nå skal begynne å trene for alvor, sier Dag Usterud, skipper om bord i Brevik-laget som vant 1. runde i eliteserien i seiling.

Publisert Sist oppdatert

Med seg om bord hadde Usterud Nils Petter Hovemoen, Oscar Widestam og Ole Martin Lunde Lidal.

Første dag av den to dager lange serierunden som foregikk i Bodø i helgen, seilte Brevik-laget suverent og vant hele fem av syv seilaser.

– Det blåste jevnt 6 m/sek og under slike forhold seilte vi rett og slett fortere enn de andre på bidevind, sier Usterud.

– Andre dag blåste det litt mindre; 4–5 m/sek, og da strevde vi litt mer med både fart og båthåndtering, men det holdt heldigvis inn.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BEST I VIND: Brevik-laget seilte best når vinden var på sitt friskeste.
BEST I VIND: Brevik-laget seilte best når vinden var på sitt friskeste.

Unge, fremadstormende seilere

I stedet for mange seire ble det bare en av det slaget den andre dagen, pluss tre andreplasser og en tredjeplass, men det holdt likevel til seier med et poengs margin til Ran Seilforening, som ble nummer to. Tredjeplassen gikk til et ungt lafg fra Tønsberg Seilforening.

– Det var moro å se hvor gode seilerne fra Tønsberg og Risør er blitt. Det er lenge siden jeg har møtt så gode, unge seilere ute på banen som dem, sier Dag Usterud (57), som er blitt for en veteran å regne i norsk seilsport. Han representerte Norge under OL i 1984 i Soling-klassen, der han ble nummer fem.

Risør-laget endte på 4. plass i Bodø og på både Tønsberg- og Risør-laget seilte landets beste seilere i OL-klassen 49er.

Satser mot toppen

Dag Usterud forteller at han og laget nå reiser hjem til Brevik for å trene og forberede seg på neste runde i Molde i midten av juli. I fjor hadde laget en 3. og 4. plass som sine beste runde-resultater, og seieren i årets første runde av eliteserien har inspirert til å satse på å nå helt til topps etter endt sesong, og å kapre en av de fire plassene som gir Sailing Champions League-plass.

Komplett resultatliste.

– I 2017 satset vi på 8 mR-VM på Hankø og vi fikk ikke seilt alle rundene på grunn av det, men i år vil det samme laget seile alle rundene i eliteserien, og da mener og tror jeg at vi skal bli bedre og bedre utover i rundene, sier en optimistisk og offensiv Dag Usterud.