Norsk Seilsportsliga 2017:

SEILSPORTSLIGAEN: Oslo, Sandefjord, Moss og Larvik er de utvalgte stedene for seilsportsligaen i 2017.
SEILSPORTSLIGAEN: Oslo, Sandefjord, Moss og Larvik er de utvalgte stedene for seilsportsligaen i 2017.

Fire runder på Østlandet

Oslo, Sandefjord, Larvik og Moss er arrangører av seilsportsligaen 2017. NSF fikk ingen arrangør-søknader fra Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Årets seilsportsliga blir i sin helhet arrangert på Østlandet.

– Ja, det blir slik i år, sier Magnus Hedemark.

– Det er kostnadsbesparende med hensyn til logistikken med båt-transport og arrangementene, men om Østland-seilerne føler seg begunstiget i år, må de nok belage seg på at seilsportsligaen i 2018 og 2019 i store trekk vil foregå på Vestlandet, Nordvestlandet og Nord-Norge, sier han.

Fem søknader

Hedmark forteller at det kom inn fem solide søknader om å få være arrangør av ligarundene i år, og av de fem ble Oslo, Sandefjord, Larvik og Moss valgt.

– Vi hadde ingen søknader fra Vestlandet, og da ble det slik i år, sier Hedmark, som allerede nå oppfordrer seilforeninger på Vestlandet og nordover om å søke om å få være arrangører i 2018 og 2019.

Dobbelrunde utenfor Bjørvika

Det starter med en runde i Oslo 13. og 14. mai der begge divisjonene seiler parallelt på to baner og med dobbelt sett med båter (J/70). Seilsportsligaen startet også i 2016 i Oslo, men i stedet for å bli lagt utenfor Aker Brygge, vil seilasene i år foregå i Bjørvika rett utenfor operaen.

– Vi er litt spente på vindforholdene, men det blir et supert sted for tilskuere, kommenterer Hedemark.

I Sandefjord og Larvik blir rundene spredt over to weekender. 2. divisjon seiler den første weekenden, mens 1. divisjon-seilerne har sine oppgjør den andre.

Finalerunden går i Moss og også den blir dobbel med parallelle baner og 10 båter.

Slik er rundefordelingen:

  • 13. og 14. mai i Oslo
  • 17. og 18. juni Sandefjord 2. divisjon
  • 24. og 25. juni Sandefjord 1. divisjon
  • 29. og 30. juli Larvik 2. divisjon
  • 5. og 6. august Larvik 1. divisjon
  • 8.-9. september i Moss

Mange om beinet i kvalifiseringen

Før det hele starter skal det imidlertid avvikles en kvalifiseringsrunde om de fire ledige plassene i 2. divisjon. Den vil foregå i april i enten Oslo eller i Moss – det er ikke bestemt ennå.

– Interessen for å kvalifisere seg er stor. Foreløpig er ti seilforeninger påmeldt, men jeg tror det blir enda flere, sier Magnus Hedemark.