Seks VM lag kjemper om fire OL plasser

Når VM seilasene i Star starter 11. april er det viktigste foruten VM tittelen de siste fire kvoteplassene for OL.Om disse plassene kjemper i første rekke seks lag. Et av dem er norsk.

Publisert

Ingen klasse har like stor bredde av toppseilere som Starklassen. Av de nasjoner som ennå ikke er kvalifisert til OL står regjerende Europamester og andre topp lag i kø.

De norske seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har ligger og trent i farvannet der VM skal seiles helt siden i november ifjor og laget har hevdet seg i alle regattaene de har stilt opp i. Særlig imponerende var 2. plassen i Miami Olympic Regatta der de ledet før medaljefinalen. Klarer de å seile VM med senkede skuldre,  er OL plassen innen rekkevidde.

Her er seilerne de er opp mot

Hans Spizauer fra Østerrike imponerte i Bacardi Cup med 5 plass i et felt på mer enn 100 båter. I Miami Olympic Regatta ble det 16. plass, også det et respektabelt resultat.

Bermudas alltid farlige Peter Bromby kom på plassen foran nordmennene i Bacardi Cup og ble nr 15 i MOR.

Croaten Marin Lovrovic er også farlig med 4 plass i MOR og 17 i Bacardi Cup.

Peter O´Leary fronter et sterkt irsk lag som består av flere gode båter. Med 17 plass i MOR og 9. i Bacardi Cup må man regne med Irland.

Sveitiske Flavio Marazzi ble nylig slått av Kristian Nergaard i VM for 5.5 metere. Han er regjerende Europamester i Star og med plasseringene 3 og 19 i henholdsvis MOR og Bacardi Cup er sveitseren som har 4. plass å forsvare fra OL i Athen en av nordmennenes sterkeste utfordrere.

Mot disse skal altså Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen kjempe. Den norske staren hadde 2. plass i MOR, men etter seier i åpningsseilasen lyktes de ikke helt i Bacardi Cup der de endte på 21. plass.

Vi tror på nordmennene, men nåløyet er trangt og kommer de først gjennom dette kan alt skje i selve OL.

Powered by Labrador CMS