Seriøst seilspill

De ivrigste seilerne seiler tirsdagsregattaer hver uke, og skal gjøre det hele vinteren. Bli med på seriøs seiling fra godstolen.

Publisert

For de seriøse Virtual Skipper seilerne så foregår seilingen via internett. På nettet arrangeres det regattaer, lagseilaser og cuper. Her i Norden har vi en egen gruppe seilere med som holder kontakten gjennom skandinavisk nettside. I Norge er det for øyeblikket 125 aktive seilere, litt flere i Danmark, men svenskene henger etter. Seilas har latt to mestere teste spillet ved å matche hverandre. Herman Horn-Johannessen er kanskje norges beste taktiske seiler, og hadde topp selvtillit etter NM triumf i Match-seiling. Mot seg hadde han Kyrre Laugerud Moe som kunne smykke seg med hele tre gullmedaljer fra NMer i år. Kyrre er en dreven virtuell seiler som har lært mye av spillet. Hvordan det gikk kan du lese i Seilas 9.

Spillet har en imponerende grafikk, men krever også en del av maskinen. Du kan velge mellom en mengde båter og baner å seile på, men for proffene foregår det meste i America’s Cup båter.

Virtual Skipper kan du kjøpe på nettet, eller laste ned en gratis demoversjon som du kan prøve å se hvordan det fungerer. Du kan spille enten mot maskinen, mot andre på samme nettverk, eller mot seilere på internett. Det er på nettet proffene møtes.

Mer info om spillet finner du her

Det seiles tirsdags regattaer, nordiske og internasjonale mesterskap med spillet. Det tar tid å bli god, og det lønners seg å chatte med mestrene for å lære. For å vinne må du også kunne seilreglene til fingerspissen. For det er på det taktiske planet det foregår.

Man kan desverre ikke delta eller se online-regattaene med demoversjonen. Det er ingen integrasjon mellom fullversjonen og demoversjonen den ene eller andre veien i det hele tatt. Man kan seile online i demoversjonen, men kun i et "lukket univers", med begrensede funksjoner.

Det lønner seg å laste ned spillet litt kjapt om du skal hevde deg i Nordisk Mesterskap. Det vil starte i midten av januar med kvalifiseringsregattaer. Det vil antagelig være stor deltagelse slik av i må seile parallelle heat. De beste fra de innledende seilasene vil kvalifisere seg til finaleseilasene, for å kåre en vinner.

http://virtualskipper.no

www.vsk-match.com

Powered by Labrador CMS