Sesongen langt fra over for OL seilerne

Star- og Ynglingseilerne har sine EM å seile, mens andre velger Sail for Gold regattaen i Weymouth som avslutning på sesongen i nord

Publisert

Ynglingseilerne har selvtillit etter finaleseilingen i prøve OL der de med 4. plass løftet sammenlagtplasseringen opp til en respektabel 7. plass. Og avstanden til de tre første lagene er ikke uoverkommelig. Nå blir den største utfordringen for jentene å kvalifisere nasjonen til OL. Det må skje under Ynglingenes VM i Miami 8.-15. februar. Først skal imidlertid Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed seile EM i Warnemunde 20-28. september

Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen reiser idag sammen med treneren Thomas Guttormsen til Garadjøen der klassens EM arrangeres i dagene 7-14 september. Dette blir årets siste store regatta og siste sjanse til å få vist seg frem før Miami OCR i januar. 100 båter er påmeldt.

I vinter legger igjen Stargutta treningen til Miami der de får forberede seg på VM i klassen 7-18 April ved Coral Reef Yacht Club. Det blir den siste muligheten til å kvalifisere nasjonen til OL. Det er de to ikke særlig i tvil om at de vil klare. Det er imidlertiod bare det første hinderet på veien til OL. Senere skal NSF og NOK instille laget og da er det andre krav som gjelder.

Noen seilere vil også ventelig ta turen til Weymouth der OL seilasene går i 2012. Laserseilerne Elin Samdal,  Kristian Ruth og Stian Tuv gjorde det skarpt der i fjor og både brett, 2.4 m og Sonar fikk fine plasseringer. For de to siste blir det i år stevnekollisjon med VM som går samtidig i Rochester i USA.

Powered by Labrador CMS