SEILmagasinet Shorthanded-ranking

TRACKING: Alt er klart for spennende seiling på Vestlandet. Følg Norgeshus Seilmakeren Doublehanded på internett!
TRACKING: Alt er klart for spennende seiling på Vestlandet. Følg Norgeshus Seilmakeren Doublehanded på internett!

Full aktivitet i øst og vest

Det skal deles ut mange rankingpoeng innen shorthanded-seiling denne weekenden; på Askøy og i Asker.

Publisert Sist oppdatert

126 shorthanded-seilere skal i ilden denne helgen for å kjempe om plasser og poenger. To av årets større regattaer finner sted i regi av Askøy og Asker Seilforening.

I dag, 25. mai, starter Norgeshus Seilmakeren Doublehanded fra Askøy. 110 nautiske mil skal tilbakelegges i et løp som går sørover med runding nord for Haugesund og tilbake til mål. Regattaen er den viktigste shorthanded-regattaen på Vestlandet, og i rankingsammenheng har den faktoren 1,5. De 37 lagene som starter har derfor mange poeng å seile om.

Alle båtene har trackere om bord, og regattaen kan følges fra start til mål på regattaens trackingside.

Følg trackingen her!

Sammenlagt i Oslofjorden

I Oslofjorden starter Oslofjorden Rundt i regi av Asker Seilforening. Denne regattaen har ranking-faktor 0,65 og har ikke samme status som regattaen på Vestlandet, men viktige poeng blir det uansett av gode resultater. 26 båter stiller til start i shorthanded-klassen i Oslofjorden Rundt.

Regattaen består av to seilaser; en kveldsseilas som starter i dag, og en seilas lørdag, og det er sammenlagtresultatet som teller på rankingen.

Shorthanded-serie starter mandag

Mandag 28. mai starter dessuten Bærum Seilforenings serieseilas for shorthanded-seilere; SeaSea Doublehanded serie Oslofjord. Den strekker seg over fire mandager og det er resultatet sammenlagt til slutt som teller på shorthandedrankingen med faktor 0,5. 

Oversikt over alle ranking-regattaene.

Oppdatert rankingliste.