OVER 50: Flere enn 41 båter som det var i fjor og gjerne over 50 ? det er målet for arrangørene av Norgeshus Seilmakeren Doublehanded.
OVER 50: Flere enn 41 båter som det var i fjor og gjerne over 50 ? det er målet for arrangørene av Norgeshus Seilmakeren Doublehanded.

Halvveis til 50

Snaue to uker før påmeldingsfristen løper ut, er 25 båter påmeldt. Halveis til målet, er det.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at arrangørene Askøy Seilforeninger ønsker seg godt og vel to påmeldinger per dag frem til påmeldingen avsluttes 23. mai. Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter om formiddagen 27. mai.

Vil ha flere enn i 2015

I 2015 var 41 båter påmeldt, men det er et tall Askøy Seilforening ønsker å overskride i år. I fjor gikk regattaen nordover med pitstop i Florø, i år går Vestlandets første og største shorthanded-regatta sørover til Haugesund, der seilerne får noen timers hvile før kursen settes nordover igjen. Det er regnet som et noe enklere strekk enn det nordlige løpet, og ikke minst derfor håper arrangørene på at flere vil begi seg utpå.

Alle båtene vil bli utstyrt med trackere og vil kunne følges i kartet.

Mer avansert tracking

– Vi håper at TracTrac, som leverer tracking-tjenesten, vil ha klart sin nye og store programvare-oppdatering til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, slik at vi vil få opp et helt nytt og bedre visningsbilde av båtene. Tidligere har ikke det java-baserte visningsbildet vært mulig å få opp på en iPad, men nå skal det kunne vises på alle enheter. Det vil gjøre det lettere for seilerne også å følge konkurrentene i kartet. TracTrac har også en egen app der man kan følge utviklingen på telenonen hvor enn man måtte befinne seg med mobildekning, sier Hans Petter Jensen i Sail Race System.

Regattaen vil også som vanlig bli kommentert av SEILmagasinet, og tillater vær og vind det, vil seilerne bli filmet av en drone når de ankommer mållinjen i Haugesund.

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded er dessuten en av årets aller viktigste og mesttellende regattaer på shorthanded-rankingen.

Se deltagerlisten.