ÅRETS SHORTHANDED-SEILER 2017

PÅ TOPP: Henrik Terjesen ra Bærum ligger an til å bli årets shorthanded-seiler etter at Færderseilasen er unnagjort.
PÅ TOPP: Henrik Terjesen ra Bærum ligger an til å bli årets shorthanded-seiler etter at Færderseilasen er unnagjort.

Henrik Terjesen i tet for første gang

Henrik Terjesen fra Bærum har erobret topplasseringen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler 2017.

Publisert Sist oppdatert

Elling Rishoff fra Asker har i flere år ligget øverst på både SEILmagasinet Shorthanded-ranking og på listen over årets seilere, men nå, for første gang på lenge, er han blitt henvist til annenplass. For med seier i Færderseilasen blant dem som rundet Tristeingrunnen, slo Henrik Terjesen til med seier sammen med Joachim Amland fra Frognerkilen i deres Elan 37.

Dermed avanserte Henrik helt til toppen og forbi Rishoff, som måtte nøye seg med en 5. plass i den samme regattaen. Makkeren Joachim avanserte fra 16. plass ved forrige oppdatering og frem til en 3. plass. Nå møtes Elling Rishoff og Henrik Terjesen igjen i Raymarine 2Star, som starter torsdag morgen 15. juni, men der deltar de i hver sin klasse.

En annen duo som også gjør det skarpt for tiden, er Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg. De ble nummer fire i Færderseilasen, og det har gitt dem en delt 4. plass – så langt på Åres Shorthanded-seiler-listen.

Nina Rosenlund fortsatt best

Beste kvinnelige seiler er Nina Rosenlund fra Ran Seilforening på en 7. plass totalt, men Anne Gurine Folgerø Gjøsæter fra Askøy knappet inn på forspranget etter at hun og mannen, Harald Gjøsæter, ble nummer tre i Stord Rundt i helgen som var.

Seieren i Stord Rundt, som talte 13 båter, gikk til Øyvind Mehammer og Terje Klyve fra Os. De to har en delt 29. plass på ÅSS-listen.

Eneste kvinne som til nå er registrert blant årets shorthanded-seilere som stiller til start i kommende Raymarine 2Star, er Eira Naustvik fra Asker. Hun seiler regattaens eneste rene jentebåt sammen med Grete Valstad fra Oslo. Det vil kunne gi dem mange poeng ved neste oppdatering.

Hele listen finner du på SEILmagasinets rankingside.