LEDER: Alf Magne Andersen og Henrik Andersen vant sin klasse i Raymarine 2Star, og det gjør at Alf Magne nå leder i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler.
LEDER: Alf Magne Andersen og Henrik Andersen vant sin klasse i Raymarine 2Star, og det gjør at Alf Magne nå leder i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

Nesten dødt løp så langt

Kun et halvt poeng skiller de to beste i kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Raymarine 2Star er unnagjort og bortimot halvparten av årets rankingpoeng er delt ut, er det kun en bagatell som skiller de to beste på listen. Alf Magne Andersen fra Nesodden ligger kun et halvt poeng foran Jon Moholth fra Tønsberg. 280,5 mot 280,0 poeng er dags status.

Det er heller ikke langt ned til duoen på tredjeplass; Thomas Robberstad fra Stavanger og Per Haugen fra Oppegård. Hvem som til slutt ender opp med tittelen, er med andre ord helt i det blå – og avhengig av hva som skjer i høstens regattaer.

De fire beste teller

I motsetning til på SEILmagasinet Shorthanded-ranking der alle regattaene teller, er det kun sesongens fire mest poenggivende regattaer for hver enkelt seiler som er med i regnskapet om å bli Årets Shorthanded-seiler.

I poengsummen til Alf Magne Andersen ligger det tre resultater, og de viser en pen progresjon. Han startet med å bli nummer tre i Oslofjorden Rundt, som ga 45,5 poeng, deretter fulgte han opp med 2. plass i Færder’n (60 poeng) og den store poengpotten fikk han ved å vinne sin klasse i Raymarine 2Star (175 poeng). Får han et resultat til i år, vil poengene det gir, bli en ren påplussing av hans allerede oppnådde 280,5 poeng.

Jon Moholth har allerede fire tellende regattaer, og skal han kunne øke sin sum, må han forbedre et eller flere av resultatene sine. Hans 280 poeng er kommet gjennom 3. plass i Helly Hansen Skagen Race (70 poeng), 5. plass i Oslofjorden Rundt (32,5 poeng), 1. plass i Færder’n (90 poeng) og 5. plass i Raymarine 2Star (87,5 poeng).

Helt åpent

Thomas Robberstad og Pål Haugen, som seiler sammen, har til nå 268,5 poeng, og også for dem kommer poengene fra fire regattaer: 10. plass i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded (22,5 poeng), 3. plass i HH Skagen Race (70 poeng), 6. plass i Færderseilasen (36 poeng) og 2. plass i Raymarine 2Star (140 poeng).

Det er imidlertid atskillig flere seilere som kan melde seg på i kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler. Flere har allerede hentet inn store poeng-potter i enkelte regattaer, men har foreløbig kun loggført en eller to regattaer. Deltar de i høstens regattaer, kan det bety store omveltninger på dagens liste.

Eira Naustvik best av kvinnene

Eira Naustvik er beste kvinnelige seiler og ligger totalt på en 14. plass med 154 poeng, og det er snaue 50 poeng mer enn Marianne Andersen fra Nesodden – som for øvrig er rankingledende Alf Magne Andersens kone. 

Naustviks poengsum kommer fra en 4. plass i Helly Hansen Skagen Race (42 poeng), 11. plass i Oslofjorden Rundt (6,5 poeng), 11. plass i Færderseilasen (7,5 poeng) og 2. plass i Are Wiig-klassen i Raymarine 2Star, som ga 98 poeng.

Marianne Andersen har to seilaser sin samling: 3. plass i Oslofjorden Rundt (45,5 poeng) og 2. plass i Færderseilasen (60 poeng). Her er det med andre ord plass til mer.

Hele listen per 19. juni 2018 finner du her.

 

Powered by Labrador CMS