Skagen Race vinner blir utfordret

 «Tieto Passion» kommer helt fra Finland for å måle muskler mot norsk båt.

Publisert

Class 40 er fremtidens havseilere mener mange. Dette er nedskalerte Open 60 båter på 40-fot som egner seg for åpent hav i stor fart med begrenset mannskap.

Solo utenfor Storbritannia

I Norge har vi to slike båter, «Black Pearl» og «Solo». Solo med Rune Aasberg som eier stiller ikke til start i år. Han deltar for øyeblikket i Shetland Round Britain & Ireland Race. Der har Class 40 en egen klasse med ni båter. Solo ligger så langt på en tredje plass.

Vant HH Skagen Race

Black Pearl derrimot stiller til start i den største LYS-klassen. 40-foteren med Sverre Ellingsen som skipper har hele 1.51 i LYS. Unde HH Skagen Race med vinden bakenom tverrs var ikke det høye LYS-tallet noe problem, og båten tok over-all seieren. Under Færderseilasen i trange farvann og muligheter for en lang kryss, egner båten seg ikke like bra.

Finner satser høyt

«Tieto Passion» er en Akilaria 40 fra Marc Lombard. Båten har Jouni Romppanen som skipper, og han deltok i Atlanterhavskryssningen Solidaire du Chocolat fra Frankrike til Mexico sammen med Sam Ohman. Dessverre fikk de problemer med kjølboltene og måtte bryte.

Men nå er båten klar for Færderseilasen. Det blir spennende å se hvordan de klarer seg mot «Black Pearl» og de andre raske båtene i den største LYS-klassen som starter kl 12.20 i morgen. «Tieto Passion» har egen tilhengerside. Du finner den her.

Powered by Labrador CMS