Slingsby verdensmester - Tuv «Rookie of the year»

Australieren Tom Slingsby forsvarte sitt verdensmesterskap fra 2007 da han idag ble kåret til verdensmester i Laserklassen etter at dagens seilaser ble avlyst på grunn av forholdene. Norsk lyspunkt da Stian Tuv ble «Rookie of the year»

Publisert

Slingsby hadde på forhånd forventet å ha en bra sjanse til å forsvare tittelen fra 2007, men inrømmet likevel at han fryktet konkurransen fra så mange gode seilere. Fra nå av er det imidleretid kun en ting som gjelder for verdensmesteren, og det er å forberede seg best mulig til OL i Qingdao i august.  Det innebærer blant annet å redusere kropåpsveketen til 74-75 kilo.

Arthur Brett, Slingsbys trener de siste fire årene og selv en verdensmester i seiling med en tittel fra VM i Contender fra 2001/02 skryter av det gode forholdet dem i mellom, basert på åpnehet og tillit. Brett har også fått god innsikt i rollen som trener fra broren som var trener for tennisspilleren Boril Becker i fem år.

Til tross for at det ikke ble noen topplasseringe på noen av dem er de norske seilerne rimelig godt fornøyde med mesterskapet der hele 160 forhåndskvalifiserte båter deltok. Det var derfor svært høyt niva i regattaen som åpnet med svart flagg for Kristian Ruth. Senere, i en seilas der han lå helt i tet, seilte han mot feil rundingsmerke og tapte 40 plasser. Etter mye om og men fikk han til slutt starte i gullfinalen der han endte på 50. plass.

Stian Tuv ble nr. 53. av de 54 som fikk seile i gullfinalen til tross for et par bra plasseringer i de innledende kvalifiseringsseilasene. I hans andre sesong i Laserklassen er dette respektabelt av 20 åringen som altså også ble kåret til «Rookie of the year» - som seileren med best plassering i sitt første VM.

Det hjalp imidlertid ikke de norske seilerne som med hell kunne ha veid noen kilo mer, at det råblåste gjennom hele regattaen.

Ruth og Tuv setter kursen hjem om  et par dager, før de etter to uker drar til Palma der de skal trene før den store Grade 1 regattaen i påsken.

Resultater:

1    Slingsby Tom  AUS  27.0   

2    Alsogaray Julio  ARG  29.0   

3    Hernandez Javier  ESP  39.0 

4    Zbogar Vasilij  SLO  47.0 

5    Bullot Michael  NZL  51.0  

6    Schlonski Alexander GER  64.0

50  Ruth Kristian NOR  202.0 

53  Tuv Stian NOR  213.0  

Powered by Labrador CMS