Sølv til Fadler Martinsen
Sølv til Fadler Martinsen

Sølv til Fadler Martinsen

Åpent Nordisk Mesterskap 2009 i virtuell seiling ble vunnet av italieneren Max Spittillo. Son-seileren Nikolas Fadler Martinsen (14) endte på sølvplass.

Publisert

Foto: Nikolas Fadler Martinsen ga Seilas et lynkurs i VS 5 hjemme i Son i fjor. foto: Linn K. Hansen.

Hele 12 nasjoner var representert blant de 20 finalistene. Etter tre finalseilaser som ikke kunne strykes, og et meget turbulent Medal Race som talte dobbelt, gikk seieren i år, som i fjor, til italieneren Max Spittillo.

Flinke unggutter

Sonseileren Nicholas Fadler Martinsen (”Crosswave”) hadde tre poengs ledelse før Medal Race. Der lå han som nr tre på babord halser ved første toppmerke, men valgte å vike fremfor å kile seg inn mellom en rekke styrbord båter. Det var et lurt trekk ettersom kaoset på toppmerket endte med fem DSQ og en DNE. Martinsen endte da på en 8. plass i Medal Race, uheldigvis det svakeste enkeltresultatet hans i hele mesterskapet.

Den unge dansken Matchseileren Joachim Aschenbrenner (14) (”MiniDen”) ble nr tre i det virtuelle mesterskapet.

Mye skryt for mesterskapet

Et halvt minutt etter at siste båt var i mål hadde leder av arrangementskomiteen, Harald Sørensen, KNS, foreløpige resultater på internett. Videre er det meget gode tilbakemeldinger på banevalg, dommeravgjørelser ved protestbehandling, etc.

Lyst å prøve?

http://www.vsk-nordic.com har et nyttig forum for deg som ønsker å prøve seilsimulatoren Virtual Skipper 5.

Powered by Labrador CMS