Små endringer etter helgen
Små endringer etter helgen

Små endringer etter helgen

I toppen er det små endringer, men nye seilere på topp 50-listen.

Publisert Sist oppdatert

Helgens tre shorthanded-regattaer – i Bodø, Ålesund og Asker – resulterte ikke i noen endringer på topp 10-listen på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Først på 18. plass er det en ny seiler, og der befinner Niclas Fure fra KNS seg. Takket være seier i den største klassen i Oslofjorden Rundt har han klatret fra 24. til 18. plass på rankingen.

Makkeren hans, Are Qvale fra Ulleren Seilforening, har klatret fra 28. til 22. plass.

INN PÅ TOPP 50. Nordland Offshore Race har sørget for at tre seilere fra Nord-Norge nå er inne på rankingens topp 50-liste. Vinnerne av den minste klassen, Tobias Juul Johnsen og Kai Linde fra Bordø, har avansert fra henholdsvis 100. og 73. plass til henholdsvis 41. og 36. plass. De sanket seg hundre poeng hver etter seieren i Nordland Offshore Race.

Også Allan Eriksen fra Bodø har nå seilt inn på topp 50-listen. En 3. plass i den største klassen i Nordland Offshore Race brakte ham dit.

SEILER NR. 2000. SEILmagasinet Shorthanded-ranking nådde for øvrig en milepæl denne helgen. Seiler nummer 2000 ble registrert med poeng på rankinglisten, og seiler nummer 2000 ble Martin Molden fra Ålesunds Seilforening.

DOBLING. Helgens regattaer har utvidet antall seilere som nå er inne på listen over Årets Shorthanded-seiler 2015. Før helgen talte den 95 seilere – nå er antallet 184 seilere som har samlet seg shorthanded-poeng i årets regattaer som til nå er avholdt.

De fire vinnerne av de to klassene i Nordland Offshore Race, som alle kapret 100 poeng hver, rykket med det inn på en delt 13. plass på listen, som fortsatt temmelig suverent toppes av Lars Petter Karlsen og Vidar Moe fra Fredrikstad.

NYE POENG VENTER. De neste regattaene det kan sankes poeng i er Stord Rundt neste weekend, og deretter følger Færderseilasen og Seapilot 2Star. Til Færder’n er påmeldingsfristen løpt ut, men man kan etteranmelde seg mot forhøyet startkontingent, mens arrangørene i Fredrikstad har valgt å forlenge påmeldingsfristen til 10. juni.

Se SEILmagasinet Shorthanded-ranking – hele listen.

Se Årets Shorthanded-seiler 2015 – hele listen.